30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'uncu yıldönümü kutlamaları Alaplı İlçesinde sönük geçti.

Alaplı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üst teğmen Emre Balcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu.

Törene katılan Atatürk Düşünce Derneği üyeleri tören sırasında Türk Bayrakları ve Atatürk posterlerini ellerinde hiç bırakmaması dikkat çekti. Töreni ardından göndere çekilen Türk bayrağının öğrenciler tarafından değil de zabıtalar tarafından göndere çekilmesi ise tepki topladı. En büyük tepki ise tören sırasında bazı kamu kurum amirlerini kılıf kıyafete kuralına uymaması oldu.

CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin ise, Zonguldak genelinde Zafer Bayramı coşku içinde kutlanmasına rağmen Alaplı'da bu coşkuyu göremediklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğünün törenlere yeteri kadar özen göstermediğini öne süren Tekin, Tören sırasında göndere neden öğrencilerimiz gençlerimiz Türk Bayrağını çekmiyor. Zabıta memurları göndere bayrak çekiyor. Bize göre bu yanlış bir uygulamadır. Bundan sonraki törenlerde özelikle Milli Eğitimin daha hassas davranmasını istiyoruz. Ayrıca İlçemizde Zafer Bayramlarının sadece törenle değil daha görkemli kutlanmasından yanayız. Bunla ilgi Belediyenin daha aktif olmasını bekliyoruz diye konuştu.