Alaplı Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

 

Toplantının 1. gündem maddesi olan, belediye kadrolarına yapılan atamalar ve Belediye başkan yardımcısı maaş ödeneği görüşmeleri meclis üyeleri tarafından uzun süre tartışıldı. Temmuz ayı Meclis toplantısında en önemli gündem maddesi ise DP’li belediye Meclis Üyesi İbrahim Şengün’ün Belediye başkan yardımcılığı kadrosuna atanması konusu oldu.  Çimenoğlu, Belediye Başkan Yardımcılığına DP'li Meclis üyesi İbrahim Şengün’ün atanması konusunda görüş bildirdi.

Gündemin 2 maddesi olan Belediye Başkan Yardımcısı ödemeği ve maaş ücreti ise Belediye Başkanı maaşının 2/3 temel alınarak, net 2 Bin 581 TL olarak görüşüldü. AKP ve CHP Belediye Meclis üyeleri; bu öneriye karşı çıkarken CHP Belediye Meclis üyesi Hasan Demir, 3 aydır Belediye işçilerine maaş ödenmediğini hatırlatarak, "önce işçi maaşlarını ödeyelim sonra bu konuyu görüşelim" diyerek tepki gösterdi.

AKP'li Meclis üyesi Mehmet Yaman ise İbrahim Şengün'ün Belediye Başkan Yardımcılığı görevini layıkıyla yerine getireceğini inandığını ancak, 3 aydır maaş alamayan belediye işçileri varken bu ücretin değerlendirilmesinin yanlış olacağına dikkat çekti.

Belediye Başkan Yardımcılığına atanan İbrahim Şengün’e verilecek ücret konusu oy birliği ile Bütçe Komisyonuna havale edildi.