Alaplı Alper Fındık, kendi tesislerinde işlediği kavrulmuş tuzlu fındığı Avrupa ülkesine ihraç ediyor.
Alaplı Alper Fındık Gıda Ticaret ve Limited Şirketi, Bölgede yetişen fındığı kendi tesislerinde kavrulmuş tuzlu fındık olarak işleyerek Fransa’ya ihraç ediyor. Alper Fındığın sahibi Burhan Alper, Bölgede ilk defa tuzlu fındık işlemesi yaptıklarını belirterek, 12 ton tuzlu fındığı Fransa’ya ihraç ettiklerini söyledi. Tuzlu Fındığı Türkiye’de insanlara sevdirmek için iç piyasaya gireceklerini belirten Alper şöyle dedi;
1 ay önce Alaplı fındığını iç ve dış pazarda daha geniş ürün yelpazesiyle nasıl değerlendiririz derken tuzlu fındık yapmaya karar verdik. Fındığın çıtlamasını (kırılmasını) Gaziantep’te yaptırdık. Kavrulmasını tuzlamasını ise kendi tesislerimizde yapıyoruz. İlk olarak 12 ton kavrulmuş tuzlu fındığı kendi tesislerimizde işleyerek Fransa’ya ihraç ettik. Tuzlu fındık ile ilgi talepler çok fazla önümüzdeki günlerde iç piyasaya da tuzlu fındık üretimine başlayacağız” dedi.
Alper ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 1500 ton fındığını işlediklerini bildirdi.