Alaplı’dan Irak’ın Erbil kentine işçi olarak çalışmaya giden 36 işçi Merkez cami önünden gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

 

Ak Parti eski İl Başkanı Celil Uzun’un sahibi olduğu Alfa İnşaat bünyesinde çalışmak üzere Erbil’e uğurlanan 36 inşaat işçisi için kurban kesildi. Merkez cami önünde düzenlene törene Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çinenoğlu, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Ak Parti eski İl Başkanı Celil Uzun, işçiler ve aileleri katıldı.

Alaplı’dan ilk defa kafile halinde işçi yolladıklarını söyleyen Ak Parti eski İl Başkanı ve Alfa İnşaat sahibi Celil Uzun, Irak’ın Erbil kenti’nde toplu konut işi aldıklarını ve burada çalıştırılmak üzere kendi bölgemizdeki işçileri tercih ettiklerini belirtti. Irak’ta birçok Türk firmasını çalıştığını dile getiren Uzun şöyle dedi; “Irak’ın Erbil Kentinden Irak Devlet’ine ait Konut İnşaat işi aldık. Alfa İnşaat firması olarak burada çalışacak işçilerimizi kendi bölgemizin insanları olmasını istedik. Alaplı’dan 36 işçimiz gidiyor. Toplamda 85 işçi Irak’ın Erbil Kentinde çalışacak. İlk etapta 550 adet tek katlı bahçeli villa tipi konutlar yapacağız. Bu işi zamanında bitirdiğimiz takdirde 1550 adet toplu konut işini de biz yapacağız. Buda demektir ki, Zonguldak bölgesinden daha çok işçi gidecektir. Burada bize düşen iş ahlakıdır. İşimizi zamanında teslim etmektir. Bizim hedefimiz Zonguldak bölgesinin ekonomisine katkı sağlamak ve işsiz gençlerimize iş imkanı sağlamaktır”

 Törende konuşan Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ise, “Bölgemize ekonomik olarak katkı sağlayan Sayın Celil Uzun’a teşekkür ediyorum. Alaplı İlçesinden Erbil kentine giden işçilerimiz in’de yolları açık olsun. Allah belasız, kazasız gidip gelmeyi nasip etsin” dedi. Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise yaptığı konuşmada, “Alaplı’dan ilk defa kafile halinde yurt dışına işçi gittiğini belirterek, işçilerin Alaplı’yı Irak’ta en iyi şekilde temsil edeceklerini inandığını” söyledi. Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde kurban kesildi. Ardından işçiler otobüslere binerek aileleri tarafından gözyaşları ile uğurlandılar.