Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, beraberinde ilçe heyeti ile birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret ederek ilçeye giriş, yol ve kavşaklardaki sıkıntıları içeren bir dosya sundu.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, beraberinde AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, MHP Alaplı ilçe Başkanı İsmail Altay, Oda Başkanları, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve İl Tarım Müdürü Nemci Çelik'i ziyaret etti.
İlk olarak Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret eden Alaplı heyeti Vali Ayyıldız'a ilçeye giriş, yol ve kavşaklardaki sıkıntıları içeren bir dosya sundu.

'TABELA BİLE KONULMADI'

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada Bildiğiniz üzere Kdz Ereğli, Alaplı, Akçakoca Duble yolu Devletimizin ve hükümetimizin başarılı çalışmaları sonucu tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Bu konuda başta hükümetimiz olmak üzere, şahsınıza, bölge milletvekillerimize ve emeği geçen tüm kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür eder minnetlerimizi sunarız. Alaplı yeni köprü üzerinden ilçemize giriş kapatılmış buda ilçe ekonomimize ve halkımıza zorluklar yaşatmaktadır. Ereğli istikametinden gelen araçlar Karşıyaka mevkiinden ilçemize girebilmektedirler.Mecburi haller dışında ilçemize dışarıdan giren kalmamıştır.Eskiden Ereğli İstikametinden gelen araçlar ilçemizde çeşitli ihtiyaçlarını karşılayarak ekonomimize büyük katkı sağlamaktaydılar.Ne acıdır ki şu an da ise ne Ereğli İstikametinden, nede Akçakoca istikametinden gelenler için, Alaplı şehir merkezi diye yön gösterici bir tabela dahi konulamamıştır.Dışarıdan gelen misafirlerimiz çoğu kez Kdz. Ereğli' ye kadar gidip tekrar tersine dönmektedirler. Bizler bu hususta defalarca kez toplanarak konuyu çeşitli platformlarda görüşüp çözüm önerileri aradık. Alaplı platformu olarak yaptığımız ziyarette Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü mağduriyetimizi kabul etti.Fakat şuana kadar hiçbir adım atmadılar.Bölge Milletvekillerimizin de bu konuda gayreti oldu fakat şuana kadar bir sonuca ulaşılamadı dedi
Vali Ayyıldız'a sıkıntıların çözümüne yönelik önerileri de ileten Çimenoğlu,

'FACİAYA YOL AÇABİLİR'

Bizim bu konudaki önerilerimiz aşağıda sıralanmıştır. Alaplı Yamanlar Otel önündeki kontrolsüz kavşağa trafik ışıkları konulmak suretiyle araçların hızı düşürülmeli ve kontrollü bir geçiş sağlanmalıdır. Yeni köprü başına eskisi gibi trafik ışıkları konulmak suretiyle Alaplı ya girişler buradan kontrollü şekilde sağlanmalıdır.Işıklar mutlak surette konulmalıdır.Çünkü ekte sunduğumuz görüntülerde araçlar ortalama 100 kilometre süratle seyretmektedirler. Büyük bir faciaya yol açmadan bu sorun ortadan kaldırılmalıdır.Ayrıca Erdemyuva mevkiinde yaya üst geçidi ve sinyalizasyon sistemi olmadığından dolayı vatandaşlarımız evlerine gidebilmek için yaya olarak karşıdan karşıya geçerken büyük risk altında kalmaktadırlar.Erdemyuva mevkiine de sinyalizasyon ve yaya üst geçidi mutlak surette acilen yapılmalıdır. Karşıyaka mevkiindeki kavşak çok dar ve kıvrımlı olduğundan buradan İlçeye girişlerde küçük araçlar dahi zorlanmaktadır. Çeşitli kereler burada yaralanmalı kazalar olmuştur.Bu kavşağın yeniden gözden geçirilip daha geniş ve kullanışlı bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Kavakderesi mevkiinde projede kavşak görülmekte fakat buraya kavşak konulmamıştır. Alaplı Erdemyuva sakinleri normal şartlarda evlerine girebilmek için Mevre altına kadar 5 kilometre gitmek zorundalar. Alaplı Balıkçı barınağına girmek içinde yine aynı sorun vardır. Burada da kavşak çalışması tamamlanmalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz sorunlar uzun zamandır ilçemiz gündemini meşgul etmektedir. Defalarca kere insanlar buralarda eylem yapmak istemişler fakat bizler sağduyu ile bu eylemleri bertaraf ettik. Burası bir ilçedir insanlarımız duyarlı ve hassastır. Bu konudaki mağduriyetlerimizin giderilmesi hususunda Devletimizin en yetkili temsilcisi olarak bizlere gereken desteği ve yardımları yapacağınıza olan inancımız tamdır diye konuştu.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, beraberindeki heyet daha sonra İl Tarım Müdürü Nemci Çelik'i zityaret ederek görüş ve fikir alışverişinde bulundu.