Alaplı'daki Atatürk Anıtı'nın görkemini gölgeleyen ve bozan malum baraka nihayet yıkılıyor.

Belediye Başkanı Çimenoğlu, kamuoyunun da görüşlerini de tespit ettikten sonra barakayı yıkmak için karar aldıklarını ifade etti.

Alaplı İlçesindeki Atatürk Anıtı'nın hemen yanında ve altında da tuvalet bulunan bir baraka bulunuyor. Atatürk Anıtı'na belediye yönünden baktığınızda, Atatürk'ün sadece kafa bölümünün o malum barakanın çatısına konmuş gibi kötü bir görüntüyle göründüğünü gözlemliyorsunuz. Bu barakanın yıkılarak Atatürk Anıtı'nın görkeminin gölgelenmesinin önlenmesi için kamuoyu uzun yıllardır çağrı yapmasına rağmen, bu saygıya dayalı istek belediye yönetimince hep geri çevrilmişti.
29 Mart 2009 Yerel Genel Seçimlerinin ardından Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun ilçeyi bu ayıptan kurtarması için yaptığımız "Çimenoğlu bu ayıbı temizle" çağrımız yerine ulaştı. Belediye Başkanı Çimenoğlu,  konuyla ilgili olarak ilçedeki bir çok çevrenin görüşünü aldığını ve bu konuda nabız yokladığını belirterek şöyle dedi:
"Atatürk Anıtı'nın hemen önündeki bu barakanın kaldırılıp kaldırılmaması konusunda çok kişi ve kurumun görüşünü aldım ve bir tek kişi "kalmalı" demedi. İlçe kamuoyu bu barakanın Eşsiz Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt çevresine yakışmadığı görüşünde birleşiyor. Biz de belediye olarak bu barakadaki faaliyetleri başka binalara kaydırmayı planladık ve bu kararımızı uyguluyoruz. Yakın bir zamanda bu baraka oradan sökülecek ve Atatürk Anıtı'nın çevresindeki bu çirkin görüntü ortadan kaldırılacaktır."
Bilindiği gibi, baraka Alaplı'nın önceki Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu tarafından yapılmış ve Çaturoğlu "barakayı sök" çağrılarına sürekli kulak tıkamıştı.