Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı’nın şehir şebekesi içme suyu kaynağının Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’nde yapılan ayrıntılı tahlil sonuçlarını açıkladı. Başkan Çimenoğlu vatandaşları da uyardı: "Kapıdan satışlarla, içme suyumuzu kirli gösterip, size su arıtıcısı satmaya çalışanlara inanmayın. İçme sularımızın kirli gösterildiği cihazlar hilelidir."

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı’nın şehir şebekesi içme suyu kaynağından alınan su numunesi sonuçlarının Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi laboratuarlarındaki analiz sonuçlarını açıkladı: "Suyumuz son derece temizdir ve kalitesi yüksektir. Vatandaşlarımız, bir takım cihazlarla suyumuzu kirli göstermeye çalışan, kapıdan su arıtıcısı satıcılarına inanmasınlar. Çünkü o cihazlar hilelidir." dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı’nın içme suyunun Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi ve Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda yapılan analiz sonuçlarını yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Çimenoğlu açıklamasında şöyle dedi: "Bilindiği gibi zaman zaman içme sularımızın temizliği polemik konusu yapılmaktadır. Biz her zaman için ilçemize verilen suyun, Dünya Sağlık Örgütü standartlarında ve kaliteli olduğunu her zaman iddia ettik. Her ay şehrimizin en uç noktalarından su numuneleri alınmakta ve bu numunelerin Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda analizleri yapılarak bize gönderilmektedir. Gelen bu analiz sonuçlarının hepsinde, en uç noktalarda bile şehir şebekesi suyumuz yüzde 90 oranında temiz ve klor bakımından da yeterli çıkmaktadır. Biz, insan sağlığına çok önem verdiğimiz için, Zonguldak Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda yapılan analizlerle yetinmeyip, Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Gıda Güvenliği ve Beslenme Araştırma Müdürlüğü’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şehir şebekesi suyumuzu kontrol ettirdik. Ankara’daki bu laboratuar dünya tarafından da akredite olmuş, çok önemli bir merkez. Bu merkezde, suyumuzun Kefkenaltı mevkiindeki ilk çıktığı noktadan aldığımız numunelerin tahlilini yaptırdık. Geniş kapsamlı olarak yapılan bu tahlillerde, suyumuzun mikrobiyolojik ve kimyasal parametrelerine baktılar. Bu tahliller neticesinde, ‘kabul edilebilir’ değerlerin bile çok altında sonuçlar çıktı. Ve ‘Su numunesi yönetmeliğine uygundur’ raporu verildi."