Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Konak Mahallesi'ndeki muhtelif tarihlerde yanarak yok olan eski konakların birbirine yakın saatlerde yanmasını "tedirgin edici" bulduğunu ifade etti.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, geçtiğimiz Perşembe günü akşama yakın saatlerde Konak Mahallesi'ndeki 150 yıllık tarihi bir geçmişe sahip son konağın da yanarak yok olmasını "tedirgin edici" ve "akla soru işaretleri getirici" olarak yorumladı.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Konak Mahallesi'ndeki yanan son konağın yangın enkazında incelemelerde bulundu. Konak Mahallesi'ne adını veren konağın kalan sonuncusunun da, öncekiler gibi yanarak yok olmasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Başkan Çimenoğlu, " Üzüntümüz; Alaplı'nın tarihinin yanmış olmasıdır.Son konağın da yok olmasıyla, Alaplı'daki son tarih de elden gitmiştir" dedi. Belediye Başkanı Çimenoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Saat: 19.50 civarında Belediye İtfaiye Amirliğimize gelen bir ihbar sonucunda, Alaplı'daki Konak Mahallesi'ne adını veren konaklardan;  yaklaşık 150 yıllık geç mişe sahip en eski konağın yandığı ihbarı geldi. İtfaiye Amirliğimiz ekipleri, akşam saat:19.00'dan gece saat: 24.00'e kadar süren bir çalışmayla yangını söndürüp kontrol altına aldılar. Bu arada Ereğli Belediyesi'nin itfaiyesi ile Orman İşletmesi'nin itfaiyesi de gelip bize yardım ettiler. Ken dilerine teşekkür ediyoruz. Biz 150 yıllık bir tarihin yanmasına çok üzül-dük. Bundan önce de Konak Mahallesi'nde yaklaşık 7 tane konağın 5 tanesi yanarak yok oldu. Ne tesadüf tür ki; yanan bu tarihi konakların hep sinde yangın akşam saat:19.00 civarlarında ve genelde de böyle hafta içlerinde çıktı. Ve hatta bir tane ko nağın yangını bir Galatasaray-Fener bahçe maçının başladığı saatlerde oldu. Konak Mahallesi'ne adını veren bütün konaklarımız yandı. Bütün bu yangınların akşam saat:19.00 civarlarında; sosyal olayların olduğu anda, milletin dikkatinin başka yerlerde olduğu zamanlarda çıkması ve hepsinin de Konak Mahallesi'nde olması, bizi tedirgin etti; üzdü, akla çeşitli sorular getirdi. Örneğin; Tepeköy Mahallesi'nde de çok eski ahşap evler var ama onların hiçbirisi yanmadı. Sadece Konak Mahallesi'ndeki evler yandı. Üzüntümüz; Alaplı'nın tarihinin yanmasıdır. Bu konaklar; Konak Mahallesi'ne adını veren, Alaplı'nın simgesi olan konaklardı. Maalesef, bunların hiçbirini kurtarmamız mümkün olmadı. Bizim burayla ilgili düşüncelerimiz vardı. Biz burayı, Belediye olarak kiralayıp, Kültür Bakanlığı'ndan da destek alarak, orjinalliğini koruyup restore ederek, Kent Konseyi'ne tahsis etmek istiyorduk; Alaplı'nın kültür evi yapmak istiyorduk. Fakat maalesef; artık öyle bir şansımız kalmadı, Alaplı'daki son tarih de gitti. Bunun için çok üzgünüz.”