ZKÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, Kredi Yurtlar Kurumuna Yüksek Okul Kampüsü içinde 500 kişilik yurt yapılması noktasında 9 bin 362  m2'lik yer tahsisi yaptıklarını kaydetti.  Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, okul bünyesinde  yurt konusunda uzun zamandan beri yapılan çalışmalar neticesinde okul kampusü içinde 9 bin 362 m2'lik yerin Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edildiğini belirtti. Okulun en büyük sorunlarından birisi olan yurt sorununun okul kampüsü içinde verilen yer tahsisi ile  çözüleceğini belirten Güner, "Yurdun yapılması ile öğrencilerimizin barınma sorunu çözülecek, okulumuzda modern bir yurda kavuşmuş olacaktır" dedi.
Güner konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti. 'Alaplı Meslek Yüksek Okulunun en büyük sorunlarından birisi yurt sorunu okulumuz bünyesinde toplam 2 bin 850 öğrencimiz var.  Öğrencilerimizin çok büyük bir bölümünün normalde yurtlarda kalması gerekirken birçok öğrencimiz evlerde kalmak zorunda kalıyor. Buda aslında bizim ve okulumuz için iyi değil, okulumuz bir kampüs okulu, kampüs okulu olması dolayısıyla bir yurdun olması gerekiyor. 1985 yılında okulun açılması dolayısıyla o zamanda Prefabrik yurtlar yapılmış.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bu prefabrik yurtların kullanım süresi 5 yıl, bu yurtların artık günümüz şartlarında öğrencilerimizin barınmasına cevap vermediği açık, yıllardan beri bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.
Ama bir türlü yurt için uygun bir hazine arazisi bulamadık. Bizim gösterdiğimiz yerleri de Kredi Yurtlar Kurumu istemedi. Kredi Yurtlar Kurumu bizden o dönemlerde 20 dönümlük yer istiyordu. Fakat son gelişmeyi size aktarmak istiyorum. Kredi Yurtlar Kurumunun Genel Yönetiminde Rektörümüz Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz bulunmaktadır. Rektörümüz aracılığı ile Alaplı Meslek Yüksek Okulunun yurt ihtiyacını temin etmek ve yurda kavuşturmak için çalışmalar başlatıldı. Bunun neticesinde biz kendi kampüsümüzden feragat ettik. Şu anda mevcut yurtların bulunduğu yer aşağı yukarı 9 bin 362 metrekare taşınmaz Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmiş durumdadır. Belki okulumuz kampüs alanından kaybettik ama oraya kurulacak olan 500 kişilik kız ve erkek yurdu olacak inşallah bu yurt kısa zamanda yapılır, Zonguldak'ta yeni yapılan yurtlar kısa sürede yapılıyor.

KATKI SAĞLAYACAK
Burada da yeni yurt binası kısa zamanda yapılır ve yurt ihtiyacımız acilen karşılanmış olur. Bizim burada yurt için kampüsten yer tahsisi yapmamızın amacı bir kere öğrencimizin çağdaş bir barınmaya kavuşması, günümüz koşullarında daha iyi barınma imkânlarına kavuşması, bunun yanı sıra yurdun okul kampüsü içinde olması güvenlik açısından öğrencilerimizin gelip gitme açısından yeni yapılacak olan yurtların Alaplı Meslek Yüksek Okuluna önemli katkılar sağlayacağına, hatta daha sonraki dönemlerde okulumuza tercih eden öğrencilerin, çünkü mevcut yurtlar kredi yurtlar kurumuna bağlı olmadığı için, bizim kendi işlettiğimiz için zaman zaman öğrenci seçme sınavı kataloglarına yansımıyordu. Şimdi bu kataloglara da yansımış olacak yani Alaplı'da Yurt var mı? Yok mu? Meselesi de bu şekilde ortadan kalkmış olacak. Ben inanıyorum ki bu yurtların okulu çok daha iyi yerlere taşıyacak, inşallah kısa sürede yapılır Okulumuzda çağdaş bir yurda kavuşmuş olur"