AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, “Bin Günde Bin Gölet” projesi kapsamında Alaplı’da yapılması planlanan gölet projesinin yatırım programına alındığını bildirdi.

 

Çaturoğlu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “İl Başkanımız Hamdi Uçar’ın daveti üzerine yönetim kurulu üyeleri Ahmet Uysal ve Ahmet Akgül ile birlikte Çevre ve Orman Bakanlığı nezdinde Alaplı ile ilgili projeleri takip etmek üzere çalışma yaptıklarını kaydetti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret ettiklerini ifade eden Çatıuroğlu, “Bakanımız ile Zonguldak ve ilçelerinin bakanlığı ilgilendiren sorunlarla ilgili çözüm önerileri ve somut projeler üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Ardından Devlet Su işleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uğur’u ziyaret ederek gölet projesi hakkında bilgi aldık. Alaplı İlçesinin su ihtiyacını kökten çözecek, Alaplı Gölet’inin  DSİ tarafından yapılması planlanan “Bin Günde Bin Gölet” projesi çerçevesince çözüleceğini  gölet projesinin  yatırım programına iz bedelle konduğunu, yapımı ve ödeneği için başbakanlıktan onay beklendiği belirtildi” dedi.

 

PROJELER TAKİP EDİYORUZ

Alaplı için önem taşıyan projeleri Ankara’da takip ettiklerini ifade eden Çaturoğlu şöyle dedi; “Çay köyü Sarıkadı Mahallesi çatak deresi taşkın koruma inşaatının 2011 programına teklif edildi. Ayrıca Çay köyü merkez mahallesi Karabulak deresi taşkın koruma projesinin rapor beklendiği yine talep ettiğimiz Alaplı Çayının geri kalan kısmı ile Kavuk Kavlağı Çayının tahkimatı için bölgeye yazıldığı inceleneceği ve olumlu görülmesi halinde projesinin yapılacağını tarafımıza bildirildi. Bu projelerin gerçekleştirilmesi için çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz. Bu amaçla önümüzde ki hafta birkaç kurumun Kastamonu bölge müdürlüklerini ziyaret edeceğiz”