Alaplı’da yaşanan ekonomik krize rağmen yeni işyerleri açılırken son bir yıl içinde ilçede 79 işyeri açılışı gerçekleştirildi. Alaplı'da, közde tavuk market ve çizgim adlı işyerlerinin açılışına katılan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, açılan her işyerinin istihdam anlamına geldiğini söyledi. Küresel mali krizin sürdüğü bir dönemde ilçede işyerlerinin açılışının memnunluk verici olduğunu belirten Memük, “İlçemizde işsizlik yeni iş alanlarının açılması ile önlenebilir. Dünyada var olan kriz nedeniyle herkesim sektörün etkilendiği bir dönemde işyeri açan girişimci esnaflarımızı tebrik ediyorum. Ekonomimizin canlandırılması adına daha üretken ve girişken olmalıyız. Bu anlamda işyeri sahiplerimize helal kazançlar hayırlı olsun diyorum” dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ilçede açılan yeni işyerlerinin istihdama katkıda bulunduğunu söyledi. İlçede işsizliğin yeni iş alanlarının açılması ile önlenebileceğin kaydeden Çimenoğlu, yeni işyerlerinin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Cizgim adlı işyerinin sahibi Erdoğan Çavuş'ta krizin yatmakla atlatılamayacağını, üretim yaparak ve istihdam alanları açarak atlatılacağını söyledi. İlçe halkına uygun fiyatlarla en iyi kaliteli ürünlerle hizmet vereceklerini kaydeden Çavuş, “iş yerimizde her türlü bütçeye uygun kaliteli ürünlerimizle birlikte ilçe halkımızın hizmetindeyiz” dedi.
Közde tavuk adlı işyerinin sahibi Yunus Bozkurt da Alaplı halkına en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak için çalışacaklarını belirterek, “Alaplı'da yepyeni bir kalite anlayışı ile yeni işyerimizi açtık. Mangal kömürü ile kanatsız kiloluk piliç çevirme ile közde tavuk yeme keyfini müşterilerimize tattıracağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu işyerlerinin kurdelesini keserek hizmete açtı.