Alaplılı bayanlar, Alaplı Belediyesi’nin aldığı kararla yaz ayı süresince her haftanın Perşembe günü kendilerine tahsis edilen Belediye Plajı’nda buluştu.

Bilindiği gibi; Alaplı Belediye Başkanlığı bayanlardan gelen talep üzerine, Alaplı Belediye Plajı’nı,  2 Temmuz 2009 Perşembe gününden başlamak üzere yaz ayı süresince her haftanın Perşembe gününü bayanlara tahsis etmişti. 2 Temmuz 2009 Perşembe günü uygulama başladı ve  bayanlar kendilerine tahsis edilen Alaplı Belediye Plajı’nda buluşarak, denizin ve eğlencenin tadını çıkardı.

Bayanlardan bir kısmı denize girmeyi tercih ederken, kimisi çocuklarıyla birlikte oturup dinlenmeyi, piknik yapmayı, kimisi de canlı müzik eşliğinde  eğlenmeyi tercih etti.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, uygulamanın ilki olması nedeniyle eşi Dilek Çimenoğlu ile birlikte Belediye Plajı’nı ziyaret ederek, uygulamayla ilgili bayanlarla fikir alışverişinde bulundu.

Bayanlara hitaben bir konuşma yapan Çimenoğlu, bayanlardan gelen talep üzerine Belediye Plajı’nı haftanın bir günü bayanlara tahsis etme kararı aldıklarını belirterek, “Evde dört duvar arasında bunalan bayanlarımıza, bir araya gelebilecekleri sosyal bir hareketlilik kazandırmak amacıyla bu kararı aldık. Bayanlarımız rahatça denize girsinler, oturup, dinlenebilsinler, aynı ortamı paylaşabilsinler istedik. Bundan sonra her Perşembe günü bütün bayanlarımızı buraya bekliyoruz “dedi.

Bayanlar, ayrıca Belediye Plajı Sosyal Tesislerinde düzenlenen “Bayanlar Matinesi”nde, yerel sanatçılar Muammer Darçın, Tarık Gezer ve Erdem’in okuduğu şarkılarla gönüllerince eğlendi.