Alaplı’nın kasaba yaşantısından kurtulması için yeniliklere ve teknolojiye açık olması gerektiğine işaret eden Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç, “İşyerlerinde babadan kalma devam eden düzen değişmeli. Bir tarafta manifaturacı bir tarafta züccaciye olmamalı” dedi.

 

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç’a, Alaplı’yı yaşama döndürmek için nelerin yapılması gerektiğini sorduk. Sosyal aktivitelere ağırlık verilmesi ile söze başlayan Kılıç, ilçenin kasaba havasından kurtulması için yeniliklere ve teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğunun da altını çiziyor. Alaplı Yüksekokul öğrencilerinin Alaplı’da alış veriş başta olmak üzere sosyal aktivitelerini de gerçekleştirmesi durumunda önemli bir adım atılacağına dikkati çeken Kılıç şu sözlerle düşüncelerini açıkladı. “Alaplı’nın yaşama dönebilmesi için sosyal aktivitelerin yerine getirilmesi gerekir. Alaplı’ya bakıldığında hiçbir sosyal aktivite yok. Sinema, gezi alanı, çay bahçesi yok.

 

BİR TARAFTA ÇİVİ BİR TARAFTA PEYNİR

 

Eşini çoluk çocuğunu götürebileceğin bir yer yok. Önce bunların olması gerekir ki Alaplı’da yaşam gelişsin, güzelleşsin, bir hareket gelsin. Alaplı’ya güzel bir alışveriş merkezi de lazım. Alaplı’daki dükkanların vitrinlerinin değişmesi gerekir, eski usul devam etmemeli. Babadan kalma vitrinler, aynı vitrinde bakkaliye ile zücaciye öteki tarafta manifaturacı olmaması lazım. Çivi ile peynir in satış yerinin ayrı ayrı olması gerekir. Alaplı’nın kasaba havasından kurtulması için yeniliklere teknolojiye ayak uydurması gerekiyor. Yüksek okulun öğrencilerini Alaplı’da alışveriş etmeye gezmeye eğlenmeye sosyal aktivitelerini Alaplı’da yapmayı başarabilirsek çehresi değişebilir. Yüksek okul bacasız bir fabrikadır.

TSO NE YAPABİLİR?

Bizim yapacağımız bu yeniliklere üyelerimizin ayak uydurmasını sağlamakta yardımcı olmak, aydınlatmaktır. Proje arayışımız olabilir. Avrupa’nın bu konularda destekleri var. Proje yapıldığı zaman bu projeye bir sürü destekleri var o konuda çalışmalarımız tabiî ki olacaktır”