Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, ilçe genelindeki vaka sayısının 21’e ulaştığını açıkladı.

Her mahallede pozitif vakaların bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bu haftadan önce maalesef izolasyon konusunda parlak bir sınav vermedik. Ama geç değil” dedi.

Kaymakam Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde:

“Şimdi ilçemizdeki vaka sayısı 21 e ulaştı ilçe merkezimizde her mahallemizde pozitif vakalı ve bunlarla temaslı bulunmaktadır. Köylerimizde de vakalarımız mevcut. Toplam 200 temaslı bulunmaktadır.

‘UYARILARIM VAR’

Ancak bir kaç uyarım var vatandaşlarımız korona virüs belirtileri dışında gribal ya da soğuk algınlığı gibi şikâyetlerinde hiç ertelemeden sağlık kuruluşlarına başvursunlar. Özellikle ateşlenme kuru öksürük tat ya da koku almada sorun yaşayanlar vakit kaybetmeden başvursunlar. Vakalarımızın çoğunluğu bu şekilde kendini göstermiştir.  Günlük yaşamımızda özellikle dışarıya çıkarken maske takmayı aklımızın ucundan çıkarmamalıyız. Bu konuda ilçemizde genel olarak maske takmada bir eğilim gelişti. Ama hala aşamadığımız sosyal mesafeye uymada daha çok dikkat etmeliyiz. Maske taksan bile bu seni korumayacaktır. Sosyal mesafeye ve kalabalıklardan kaçınmaya özen gösterip. Dışarda işimizi bitirip eve hemen dönmek gerek.

‘GEÇ DEĞİL’

Bu haftadan önce maalesef izolasyon konusunda parlak bir sınav vermedik. Ama geç değil. Son yasaklar kısıtlamalarla birlikte Alaplı olarak genel olarak vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olduğunu gözlemlemekle beraber hala işin ciddiyetini uyarılara anonslara rağmen kavrayamayanlarımızda bulunmaktadır.”