Alaplı'da İlçe Müftülüğünün teşviki ve öncülüğünde Mollabey düğün salonunda Yaz Kuran Kursları arası ödüllü dini bilgiler yarışması düzenlendi. Yarışmaya Mollabey, Hasanlı Köyü A.Abacılar, Hasanlı Köyü Çamcılar, Aşağıdağ köyü merkez, Çay Köyü ve Gürpınar Köyü Çobanlar mahallesi yaz kuran kursu öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda; Hasanlı Köyü A.Abacılar öğrecilerinden Anıl Şen Kuran'ı Kerim okudu ve meali verildi. Yaz kuran kursları öğrencileri adına A.Dağ Yaz kursu öğrencilerinden Funda Ersöz açılış konuşması yaptı.
İlçe Müftüsü Hüseyin Baş'ın konuşmasının ardından 30 adet sorudan oluşan bilgi yarışmasına geçildi. Bilgi yarışmasında 20 soru sonrasında ara verildi. Verilen arada Mollabey yaz kuran kursu öğrencileri ilahi söyle diler. Yarışma sonrası yaz kuran kursları voleybol turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Yarışmada 30 soru bitiminden sonra eşit kalan kurslar için 4 er adet soru soruldu. Ek soruların ardından, Yarışmada birinciliği Çayköy okul mahallesi, ikinciliği Aşağıdağköyü ve Mollabey beraber paylaşırken,  üçüncülüğü Hasanlı A.Abacılar, dördüncülüğü. Hasanlı Çamcılar, beşinciliği Gürpınar köyü Çobanlar mahallesi Kuran Kursu elde eti
yarışmada birinciliği kazan kuran kursuna, 4'er adet çeyrek altın, 50 TL'lik kırtasiye çeki ile her bir öğrenciye 40 TL'lik hediye çeki ve kitap seti hediye edildi.
İkini olan Kuran Kursuna Her bir öğrenciye ayakkabı, 40 TL'lik kırtasiye çeki ile her bir öğrenciye 30 TL'lik hediye çeki ve kitap seti hediye edildi.
Üçüncü olan kuran kursuna Her bir öğrenciye saat, 30 TL'lik kırtasiye çeki ile her bir öğrenciye 20 TL'lik hediye çeki ve kitap seti hediye edildi.
Dördüncü olan kuran kursuna, Her bir öğrenciye 25 TL'lik kırtasiye çeki ile her bir öğrenciye saat hediye edildi beşinci olan kuran kursuna Her bir öğrenciye 25 TL'lik kırtasiye çeki ile kitap seti hediye edildi.
Yarışmada dereceye giren kuran kurslarına ödülleri İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve Din Görevlileri tarafından verildi.