Semerkand Vakfı Beşir Derneği Alaplı Şubesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere bölgeye 54 ton kömür gönderdi.

Alaplı eski pazaryerinde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan, Beşir Derneği Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Ertuğrul Baygın, Alaplı halkına yardımlarından dolayı çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Şu anda Alaplı’dan 2 toplamda 5 tır yakacak yardımı Bayırbucak Türkmenlerine yolladıklarını anlatan Baygın, şunları söyledi:

“ Alaplı, Ereğli ve Zonguldak halkına teşekkür ediyoruz. Alaplı’dan 2 tır yani 54 ton kömür olmak üzere toplamda 5 tır kömür Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere yola çıktı. Oradaki kardeşlerimize bir nebze de olsa onların gönüllerini ısıtacak, fayda verecek katkıda bulunuyorsak halkımıza teşekkür ediyoruz.”

Beşir Derneği Alaplı Başkanı Ali Kumuz, Bayırbucak Türkmenlerinin, yoğun bombardıman altında topraklarını korumak için büyük çaba harcadıklarını belirterek, Alaplı’da hayırseverlerimizin desteğiyle 54 ton kömür yardımını Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize gönderiyoruz. Alaplılı olarak onların her zaman yanındayız" dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş’ın yaptığı duanın ardından 2 tır kömür Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Uğurlama törenine Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’de katıldı.