Alaplı Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığınca desteklenmeye layık bulunan 'Yeterliliklere Dayalı Modüler Mesleki Eğitim Programları Çerçevesinde Öğretmenlerin Yetiştirilmesi ve Örnek Program Uygulanması' adlı proje Erzurum Hizmetiçi seminerinde büyük ilgi gördü.
Proje sahibi okul Alaplı Çok Programlı Lisesinin Müdürü Cevat Çevik ve Müdür Yardımcısı Abdulvehap Demirel Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlının düzenlemiş olduğu Erzurum'da katılmış oldukları hizmetiçi eğitimde başarılı projelerinden dolayı taltif edildiler. Seminerde çeşitli illerden kabul edilen 44 proje içinde şu anda sonuçlanma aşamasına gelen tek proje olan Alaplı Çok Programlı Lisesinin projesi diğer katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Okul müdürü Cevat Çevik yaptığı sunum sonrasında diğer katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Aynı proje kapsamındaki hizmetiçi eğitim seminerine Zonguldak'ı temsilen AR-GE İl Formatörleri Gürdal Özçakır ve Sinem İnceleme Dilmaç da katıldılar.    Alaplı Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Çevik sunumunda proje ile ilgili şu bilgileri katılımcılarla paylaştı:
"Proje kapsamda okulumuzda meslek dersi öğretmenlerine, sosyal ortaklar olan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve Alaplı Esnaf Sanatkârlar Odasından 50 üyeye  03 Şubat 2009 Salı günü seminerler verilmiştir.
Bu bağlamda 27 Nisan 2009 tarihinde Alaplı İlçesindeki bütün meslek dersi öğretmenlerine, 28 Nisan 2009 tarihinde Kdz.Ereğli İlçesindeki bütün meslek dersi öğretmenlerine proje yaygınlaştırma eğitimi verilmiştir.  Proje eğitimlerinde Alaplı ÇPL Meslek Dersi öğretmenlerinden Sevgi Irmalı tarafından projede gelinen aşama, Mesleki Eğitim Sistemi, Modüler Program Hazırlama hakkında bilgileri sunuldu. Alaplı İMKB EML Meslek Dersi Öğretmenlerinden Fedai Karasakal; Mesleki yeterlilikler ve modüler program hazırlama, Alaplı Meslek Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Volkan Kılıç;  Modüler program hazırlama süreci ve hazırlanan 4 örnek modül programın sunumunu yaptı. Ayrıca Kdz.Ereğli Meslek Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Zuhal Uzun Almanya Mesleki Eğitim Sistemi, Modüler Program Uygulamaları, Ulusal ve Uluslar arası yeterlilikler, sertifikasyon, Meslek standartları Almanya'da sivil toplum örgütlerinin mesleki eğitimdeki rolleri hakkında sunumlar yaptı."