Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı İlçesinde yatırım yapmayı hedefleyen Çolakoğlu Firmasının İlçede yatırım yapmaya sıcak baktığını söyledi.

 

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Türkiye’nin en büyük 20 sanayi kuruluşlarından biri olan Çolakoğlu Firmasının Alaplı OSB ve Liman bölgesinde yatırım yapamaya sıcak baktığını bildirdi.

Geçtiğimiz ay içinde Çolakoğlu, firması yetkileri ve Valimiz Erdal Ata, ile birlikte bölgede inceleme yaptıklarını anlatan Çimenoğlu, şöyle dedi;

“ Geçtiğimiz ay içinde Zonguldak Valimizi Erdal Ata ve beraberinde Türkiye de 20 büyük sanayi kuruluşları içinde olan Çolakoğlu, firmasıyla birlikte İlçede yatırım yapmak için Alaplı OSB ve Liman bölgesinde incelemeler yapmışlardı. İncelemer neticesinde firma sahipleri bizlere yönetim kurulu ile görüşeceklerini söylemişlerdi. Bu konuyla ilgi Vali Ata ile toplantı yaptık. Vali bey bize Çolakoğlu, firmasını prensip olarak bu işe şimdilik sıcak baktığını ancak bazı taleplerininin olduğunu söyledi. Bu taleplerini en başında Alaplı OSB bölgesi 900 Bin metre kare bu alana 1 Milyon 800 Bin metre kareye çıkarmak istediklerini bildirmişler. Bununla ilgi çalışmalar olacak. Alaplı için güzel gelişmeler oluyor. Başımızda Devlet kuşu talih kuşu dolaşıyor” dedi.