AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı’ya yapılan hizmetlerin her geçen gün arttığını bundan sonrada hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

 

"SEBEBİ TEKNİK"

Alaplı Balıkçı Barınağının girişi ve içinin kum ile dolması teknik bir sebepten dolayı olduğunu ifade eden Çaturoğlu, “Alaplı Balıkçı Barınağının içini sürekli kumla doluyor. Bunu sebebi teknik bir sebeptir. Maalesef bunlar zamanında planlanırken Karadeniz’e göre değil Ege'ye ve Marmara’ya göre planlanmış. Çıkışları ters, çıkışları ters olduğu içinde sürekli dolma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bugün temizlense üç beş gün sonra tekrar dolacak. Vali beyle görüştük. Gerekli çalışmaları yaparak alt yapıyı hazırladık. Temizlemek isteyen arkadaşlarımıza da yolunu gösterdik. Bu konuda en kısa yoldan kim çalışacaksa takip edeceğiz.” dedi.

 

İNŞAASI 2017'DE BAŞLAYACAK

Yeni yapılması planlanan Alaplı Devlet Hastanesinde etüt çalışmalarına başlandığını kaydeden Çaturoğlu,  “50 yataklı olarak planlanıyor. Daha fazla doktor, daha fazla branş ve daha fazla çalışanı ile birlikte inşallah Alaplı halkına ve çevresine hizmet edecek bir şekilde getiriliyor. Alaplı çayımızda değişik yerlerde değişik çalışmalar yapılıyor. Gümeli Beldemizde Alaplı’mızın 50 bin nüfusuna ve çevresine Ereğli'nin bir takım köylerine, Kaptaş dediğimiz gruplara da hizmet edecek şekilde içme suyu barajımızın inşaatı hızla devam ediyor. Arkasında arıtma suyu ve ishalliye hattı çalışması yapılacak" diye konuştu.

 

FAKÜLTE KAZANDIRACAĞIZ

Çaturoğlu, Alaplı’ya 4 yıllık Teknoloji Fakültesi kazandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Çaturoğlu, “ Fakültenin yapılması için girişimlerde bulunduk. Alaplı Meslek Yüksek Okulumuz 1980 yıllarının ortalarında kuruluşmuş ve ülkenin en önemli yüksek okullarından bir tanesi olmuştur. Teknik okul olarak biliniyor ve mezunları da önemli yerlerde çalışıyor.  Alaplı’daki bütün halkın bir arzusu vardı. 2 yıllık Meslek Yüksek Okulun bir gün 4 yıllık fakülte olmaz için bir beklenti vardı. Allaha şükürler olsun ki gecen hafta Zonguldak'a büyük hizmetleri olan rektörümüzle birlikte görüştük Alaplı’ya fakülte binası yapılmasını sağladıktan sonra öğrenci kabulünü sağlayacağız.”

 

"YENİ FABRİKALAR GELECEK"

Alaplı Organize Sanayi bölgesini altyapı ihalesini birkaç gün içinde yapılacağını anlatan Çaturoğlu, “Alaplı Organize sanayi Bölgesi hızla yoluna devam ediyor. Alt yapı ihalesi 3 Kasım tarihinde ihalesi yapılacak ondan sonra alt yapısı bittikten sonra isteyen yatırımcılara tahsis edilmesi sağlanacak. Dere boyunda fabrikalar var. Fabrikaların bir statü kavuşturulması için hükümetimiz bir çalışma yaptı. O çalışmaya da müracaat edildi. Ancak kanunun bir maddesine takıldığı için 31 OSB'den 8'si geçti. 23 tanesi de kanun değişikliğini bekliyor. Onunla ilgi Ticaret ve Sanayi Bakanımızla sürekli görüşüyoruz. Şu anda bakanlığımız bir üretim paketi hazırlıyor. Bu pakette yapılacak bir değişiklikle Islah OSB sorununu da görmüş olacağız. Oradaki fabrikalarda hukuki statüye kavuşarak yeni fabrikalar gelecek.”

Çaturoğlu, inşat halindeki okulların yanı sıra yeni okullar kazandırılması için de çalışma sürdürdüklerini belirtti.

 

(Haber: Cem Sürmeneli)