Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Alaplı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Alaplı’ya Yüksek Okul kazandırılması konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Ocak, Gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Meslek Yüksekokulu’nun hem donanım,  hem sayısal olarak belli bir konuma geldiğini bundan sonraki süreçte 4 yıllık Yüksekokul olarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak Alaplı’ya bir yüksekokul kazandırılması noktasında biz şartsız olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade eden Ocak, “ Bir süre önce Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in belediyeye ait olan 690 evler mahallesi ayaklı depo olarak adlandırılan Mevki’deki 10 dönüm araziyi Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne, 4 yıllık Yüksekokula yapılması şartıyla tahsis etmeye hazır oldukları yönünde açıklamasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bu konuda Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğer Alaplı’ya bir 4 yıllık yüksekokul kazandırılması noktasında biz şartsız olarak her türlü desteğe hazırız. Biz bu konunun takipçisi ve aynı zamanda ön planda destekçisi olacağız.” diye konuştu.

Alaplı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç’te, Alaplı’ya Yüksekokul kurulmasına yönelik girişimlere oda olarak tam destek veriyoruz. Bunun için herkesin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerekiyor. Alaplı’mız artık bir 4 yıllık Yükseokulu hak ediyor. Biz oda olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.


(Haber: Cem Sürmeneli)