Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, güzergâhındaki köylerin sık sık şikâyetlerine neden olan Alaplı ile Yığılca arasındaki karayolunun sıcak asfalt dökülerek yeniden yapılacağını bildirdi.
Karayolları Kastamonu Bölge Müdürü'nün Alaplı ile Yığılca arasındaki asfalt yol çalışmasının Ramazan Bayramına kadar biteceği bilgisini aldığını belirten Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, "Alaplı ile Yağılca arasındaki yol aşırı derecede bozuk olması nedeniyle bu güzergâhta kalan köylerin sık sık şikâyetlerine neden oluyordu. Sürdürülen girişimler sonucunda gerekli ihale yapılarak Kabalar Köyü'nden itibaren çalışmalara başlanmış. Sanıyorum bir aksilik olmazsa önümüzdeki Ramazan bayramında Alaplı-Yığılca karayolu tamamen asfaltlanmış olacak. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, yollarda çok sıkı bir şekilde tonaj denetimi ve uygulaması yapılacağını da belirterek şunları kaydetti:
"Sürücülerimizin tonaj haddine kesinlikle dikkat etmelerini lazım. Bu konuda kesinlikle ödün vermeyeceğiz ve tonaj haddini aşan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemleri yapacağız."