İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda meydana gelen patlama olayına toplumun her kesiminden lanetler yağıyor. Bölgemizde de yapılan açıklamalarda bu katliamı organize eden, düzenleyen ve gerçekleştirenlere lanet yağdı.

**

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun kınama mesajı

Aziz Zonguldak’lı hemşerilerim.

Müsterih olunuz. Bizler hiçbir zaman Ülkemizin ve Zonguldak’ın, Zonguldaklıların ve madencilerin aleyhine olabilecek hiçbir işin içerisinde olmadık olmayacağız.

Bütün çabamız, Zonguldak İlimizin ve halkımızın huzuru ve refahı içindir.

Biz Zonguldak’ta yaşayan tüm hemşerilerimizi olduğu gibi, madencilerimizi de çok seviyoruz.

Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.




**

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın mesajı;

Dün akşam Atatürk Hava Limanı’nda yaşanan terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Şu unutulmamalıdır ki ülkemizi bölmeye, kaos ve korku yaşatmaya çalışan hainler emellerine asla ulaşamayacaklardır. Başımız sağolsun…

**

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun kınama mesajı şöyle:

“Dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen hain terörist saldırı ülkemizi bir kez daha yasa boğmuştur. Saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi de yaralandı. İnşallah daha fazla can kaybı olmaz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyorum.

 Her türlü terörü ve bu aşağılık saldırıyı planlayan, gerçekleştirilen insanlık dışı mahlukları lanetliyorum.

Yaşanan patlama sonrasında en çok korkulması gereken bu olayın yeni bir patlama olana denk unutulmasıdır. Bunu şimdiye kadar defalarca yaşadık. Yüzlerce insanımızı teröre kurban verdik.

Daha önce yaşanan terörist saldırılarda olduğu gibi bir kez daha sormak istiyorum, kim sorumlu?

Arka arkaya gerçekleşen saldırılarda vatandaşlarımızı kaybederken, ülkemiz güvensiz bir ülke haline getirilmeye çalışılırken, ülkemizde vatandaşlarımız, metroya binmekten, sokağa çıkmaktan, alışveriş merkezine gitmekten, kalabalık caddelerde gezmekten çekinir hale gelmişken, bu ülkenin istihbarat birimi neyle meşguldür? Sadece son 1 yılda gerçekleştirilen terör eylemlerinde ve patlamalarda kaç vatandaşımızı kaybettik? Hükümet iddia ettiği gibi suçsuz diyelim, peki kim suçlu? Saldırılarda hayatını kaybedenler mi suçlu?

Ülkeyi yönetme makamında bulunuyorsanız, ülkedeki insanların can güvenliği sizlere emanettir. Güvenlik zafiyeti yoktur diye bu işin içinden öyle kolay sıyrılamazsınız. Güvenlik zafiyeti yoksa bu ülkede neden sürekli patlama oluyor?

Arka arkaya gerçekleştirilen bu terör saldırılarını önlemenin en etkili yolu eyleme geçmeden bu tarz yapılanmaların önüne geçmektir. Ne yazık ki istihbarat zayıflığı ve hatalı dış politikadan kaynaklı gelişmeler ülkemizi bu duruma getirmiştir. İzlenen hatalı dış politika sonucu şuan Güney’de sınır diye bir şey kalmamıştır. Ülkemize giriş yapan farklı unsurlar ülkemizin dört bir yanına dağılmıştır. Ülkeyi yönetenler karşı karşıya olduğumuz tehlikeye yönelik yapılan uyarıları dikkate almamıştır. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ prensibinden kopuş, ülkemizi felakete sürüklemektedir.

AKP Hükümeti,  Suriye’de yaşanan iç savaşa fazlasıyla müdahil olmuş, bu süreçte IŞİD ve benzeri radikal terör örgütlerinin bölgeye yerleşmelerine ve yanı başımızda güçlenmelerine yol açarak tehlike ve tehditlerin bu noktaya varmasında ciddi pay ve sorumluluk üstlenmiştir. Yapılan eleştirilere karşılık IŞİD’i ‘öfkeli çocuklar’ olarak niteleyip, ‘bölgedeki sünni müslümanların dışlanması üzerine IŞİD`in bir reaksiyon olarak doğduğunu’ ifade eden AKP iktidarı, hem mezhepçi bakış açısını bir kez daha ortaya koymuş hem de IŞİD`i adeta normalleştirmeye çalışmıştır. Dini siyasete alet etmenin, ülkemiz için her gün daha tehlikeli sonuçlar doğuran dış politika anlayışının bedelini çok ağır şekilde ödüyoruz.   

Ülkemiz, AKP’nin yarattığı ekonomik, siyasi ve dış politika sorunları içinde debelenmektedir. Ülke bu durumdayken, İktidarın önceliğinin ‘yargıyı kendine bağlama’ ve ‘başkanlık’ olması da ülkenin geleceği adına son derece kaygı vericidir.

Bu patlamalar aynı zamanda hali hazırda can çekişen turizmin kalbine saplanmış son hançerdir. Bundan sonraki süreçte teşvikle dahi turizmin ayağa kalkması çok zor görünmektedir. Sonuç olarak can güvenliğinin olmadığı yerde, diğer hiçbir şey önemli değildir.  Bu patlamalar hem vatandaşlarımızın hayatına mal olmakta hem de ülkede derin bir kaygı ve panik yaşanmasına neden olmaktadır. Hükümetin her terör saldırısından sonra ‘kınıyorum’ sözünden daha fazlasını yapması gerekmektedir. Artan terör olaylarını yaşamın bir parçası olarak gösterilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz. Bu karanlığın ve kaosun bir an önce son bulması gerekmektedir.

Yaşanan terör saldırısı nedeniyle tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum. AKP’nin toplumu geren, kutuplaştıran, kamplaştıran söylemlerine acilen son vermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bununla birlikte Rusya ve İsrail ile başlayan ilişkileri düzeltme sürecinin diğer komşu ülkelerle devam etmesinin gerektiğini belirtiyor, saygılar sunuyorum.”

 



**

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in kınama mesajı şöyle:

28 Haziran günü İstanbul’da yaşanan terör saldırısı ülkemizi derinden etkilemiştir. Aileleriyle ve sevdikleriyle birlikte olmak isteyen insanlar bu amaçla çıktıkları yolculuklarında maalesef hain bir saldırıyla karşılaşarak hayatlarını kaybettiler. İnsanları kaynaştıran ve bütünleştiren bayram öncesi yaşadığımız bu üzüntü çok büyük olmasına rağmen millet olarak bu tür saldırıları gerçekleştiren terör örgütlerine karşı dik duruşumuzu asla kaybetmeyeceğiz ve ülkemizin birlik ve beraberliğini bozacak faaliyetlere asla geçit vermeyeceğiz. Yaşanan bu menfur saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyoruz".

**

CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Sertan Ocakçı’nın mesajı:

“Bayrama günler kala; Hain saldırı sonucu insanlarımız yine hayatlarını kaybetti. Terörden de kandan da beslenenlere lanet olsun. Geride yaralı insanımız, öksüz kalmış çocuklar, evlerine ateş düşmüş ailelerimiz var.

Görüyoruz ki, bizi derinden etkileyen bu terör ve saldırlar nedeniyle, ülkemiz ve insanımız aylardır buruk ve huzursuzdur.

Bir an önce akan kanın durması, dökülen gözyaşının dinmesi, huzur ve güvenin hâkim olması için ve yaşama hakkı olmak üzere insan hak ve özgürlüklerinden yana olan herkesi, vicdan sahibi sorumluları, sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye, Devleti yönetenleri artık boş laf üretmek yerine, seyirci kalmak yerine üzerine düşeni yapmaya çağırıyorum.

Hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aralılarımıza acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun.”

**



Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in kınama mesajı şöyle:

“Mübarek Ramazan ayın içinde, bayrama yakın İstanbul’da meydana gelen olay, yüreklerimizi dağladı. Ancak milletçe birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”





**



Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın kınama mesajı şöyle:

“Sözün bittiği, her türlü temenni ve mesajın anlamını yitirdiği yerdeyiz. Yüreğimiz yine kanıyor. Türkiye’nin kalbi, dünyanın gözbebeğinde, Atatürk Havalimanında yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 36 yurttaş hayatını kaybetti, 147 yurttaşımız da yaralı olarak hastanelerde tedavi görüyor. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Art arda yaşanan bu katliamlar, bir cinnet haline işaret ediyor. Eli kanlı katiller, neredeyse ayda bir insanlarımızı katleder, toplumumuz bu kadar büyük travma yaşarken, yetkililer, “Her yerde yaşanabilecek bir şey” cümlesiyle olayı geçiştirmeye çalışıyor. Bizi ölümleri kanıksatmaya götüren bu aymazlığı anlamakta güçlük çekiyorum. Ülkeyi Suriye’leştirmek isteyen terör örgütlerinin istediği tam da budur.

Devletin birinci görevi memlekette can güvenliği ve huzur sağlamaktır. Giderek, hepimiz gelecekten endişe etmekteyiz. Ülkemiz teröristlerin kol gezdiği bir yer olmamalıdır. Olay hızla soruşturulmalı, ihmali olan tüm görevlilerden idari ve hukuki olarak hesap sorulmalı, siyasi sorumluğu olanlar derhal istifa etmelidir. Saldırıyı nefretle kınıyor, aziz milletime bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyor, herkesi kör şiddete karşı birlik olmaya çağırıyorum.”



**



Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Yönetim Kurulu’nun kınama mesajı şöyle:



“Ülkemiz, alçakça düzenlenmiş terör saldırılarıyla karşı karşıya kalmaktadır.

28 Haziran 2016 tarihinde İstanbul’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne yönelik düzenlenen silahlı ve bombalı hain saldırıda en az 36 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştır.

Öncelikle bu hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, terörü lanetliyoruz.

İç ve dış karanlık odakların beslediği terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamamıştır, ulaşamayacaktır.

Bu alçakça saldırıları planlayanlar, düzenleyenler ve onları azmettirenler bilmelidir ki ülkemiz ve milletimiz teröre asla boyun eğmeyecektir.

Devletimiz ve milletimiz, bu oyunu bozacak güce, kararlılığa, tecrübe ve inanca sahiptir.

Sorumlulardan mutlaka hesabı sorulmalıdır.

Bir kez daha terörü lanetliyor, bu hain saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”





**



Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan’ın kınama mesajı şöyle:



İstanbul’da Atatürk Hava Limanında gerçekleşen terör saldırısı sonucu 36 vatandaş ölmüş 147 vatandaş da yaralanmıştır.Bu türlü terörist saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Bu alçakça haince saldırıyı yapanlar en adi mahluklardır. Lanet olsun.!

Terör, nereden ve kimden gelirse gelsin insanlık suçudur, terörün her türlüsü lanetlenmelidir.

Terör saldırısını gerçekleştirenler ülkemizin ve biz emekçilerin geleceğini karartmak, geçmişte gösterilen filmi tekrar sahneye koymak istemektedir. Ulusumuz, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlıkla duracaktır.

Belediye-İş ailesi olarak yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve bütün Türkiye’ye

baş sağlığı, sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.



**


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin mesajı:
“Birkez daha alçak terör örgütlerinin haince saldırısına şahit olduk. Çoluk ve çocuk gözetmeksizin gözlerini kan bürüyen caniler İstanbul'da kanlı yüzlerini bir kez daha gösterdi. Bu elim saldırı neticesinde birçok vatandaşımız da canlarını kaybetti. Demokrasimizi ve ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyorum. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.”



**

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu’nun mesajı:

“Alçak saldırıda şu ana kadar 36 vatandaşımız şehit olmuş, 147 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Terörle müzakere değil, mücadele edilmesi gerekliliği artık bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Şu mübarek Ramazan ayında dualarımız, bu saldırıları tasarlayanların gün yüzüne çıkarılması ve gereken şekilde cezalandırılmasıdır.

Milletimizin birliği ve dirliğine yönelik kalleş saldırılar hız kesmeden devam ederken, bu alçak saldırıları planlayan hainler iyi bilmelidir ki, bu milletin birliği ve dirliğini bozmaya asla güçleri yetmeyecektir.

Türkiye Kamu-Sen camiası olarak, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bu alçak saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, Türk Milletine baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. Bu terör saldırısında yaralanan Türk Enerji-Sen Zonguldak Şubesi yönetim kurulu üyemiz Asım ÖZKAN, çok değerli kızı ve tüm yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.”