Kdz.Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, ilçede yaşanan ekonomik krize dikkat çekti, siyasiler başta olmak üzere ilçe yöneticilerini duyarsız olmakla suçladı.

"ESNAF SİFTAH YAPMADAN BORÇLU GİDİYOR"

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların ilçede ciddi anlamda hissedildiğine değinerek yazılı açıklamasına başlayan Özcan, şu ifadelere yer verdi: "Pek çok esnaf evine siftah yapmadan borçlu olarak gitmektedir. Sadece İlçemiz değil bölgemizin ve ülkemizin can damarı olan Erdemir’in uygulamaları ve keyfi politikaları karanlığın ötesinde yıkıma getirmektedir. OYAK Erdemir’in resmi olarak sahibi olsa da Ereğli halkınındır. Erdemir’de yüksek fırında yaşanan süreç ve yüksek fırının çalıştırılamaması bir yönetim zafiyetidir. Erdemir’in beyin takımı uzaklaştırılmış yerine getirilenler beklentileri karşılayamamıştır.

"SÜRECİ İYİ YÖNETİLEMEDİĞİ"

Halka açık olan Erdemir’in kamuoyu aydınlatma platformuna bu süreçlerle ilgili aydınlatıcı ne gibi bilgi verilip verilmediği ise ayrı bir merak konusudur. Erdemir Yönetim Kurulu Başkan vekili ve murahhas azası Toker Özcan’ın bu süreci iyi yönetemediği çok açık bir şekilde ortadadır.Kendisi sadece iplik üreten bir fabrikadan, İçerisinde onlarca komplike fabrika ve donanımı olan ve sac üreten dünya şirketine gelmiştir. Erdemir’in yetiştirdiği yüzlerce mühendis ve yönetici kademesinde isim varken iplik fabrikasından bir yöneticinin demir çelik sektöründe işin başında olması enteresan ve düşündürücü bir durumdur.

30 KİŞİYE GÜNLÜK BİN DOLAR

Yapılan hatalar bununla kalmayıp, yurtdışından Erdemir yüksek fırınına uzman kadro diye 30 kişi getirilip günlük bin dolar kişi başına para ödendiği kamuoyunda konuşulmakladır. Hal böyle iken getirilen ithal mühendislere rağmen yüksek fırının halen çalıştırılamadığı hepimizin bildiği bir gerçektir. Erdemir hepimizin göz bebeğidir ve göz bebeğini birileri tarafından görülmez noktaya getirilmemesi için mücadele ediyor ve uyarıyoruz.

"İLÇE SİYASETÇİ VE BÜROKRATLARI ERDEMİR'E YAKINLARINI YERLEŞTİRİYOR"

Susmayacak, haksızlıkları sadece Ereğli değil bölgenin hatta ülkemizin gündemine taşıyacağız .Bu zamana kadar İlçemizdeki siyasetçiler ve bürokratların bir bölümü Erdemir’e yakınlarını yerleştirme kaygısından başka bir iş yapmamışlardır. Erdemir’e sadece eleman yerleştirme gözüyle bakıldığı için Erdemir ile ilgili yapılan haksızlıklara sessiz kalınmıştır. Şuan Zonguldak’daki siyasiler ve yöneticilerimiz maalesef Ereğliyi kendi kaderi ile açıkça baş başa bırakmışlardır. Buna İlçedeki siyasilerde dahildir. Çok acı bir gerçektir ki; halkın tek umudu yine kendisidir, ellerine mikrofon aldıklarında dakikalarca nutuk atanların, ilçede yaşanan sorunların çözümü noktasında hiçbir adım atmamalarını halkımızın takdirine bırakıyoruz.Halkın seçtiği millet vekilleri artık Ereğli halkına yüzlerini dönsünler, bu millet onları seçti ve meclise gönderdi, maaşlarının hakkını versinler, ivedilikle iktidarı muhalefeti başka illerde olduğu gibi Ereğli menfaatleri için bir seferde olsa bir araya gelebilsinler"