CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal için, "O öğretmendir. Bu işlere kafası çalışmaz" şeklindeki sözleri yüzünden CHP ve öğretmen dernekleri ile sendikalarının hedef tahtası olan AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, "Kesinlikle böyle bir şey demedim. Polat Türkmen'i tanıyan, böyle bir şey söylemeyeceğini bilir. Bu yapılan ahlaki değil. Kelime cambazlığı yapıyorlar. Gazeteciye böyle bir beyanatım olmadı. Cımbızla laf çekmişler" dedi.
 "Ben Zonguldak gazetelerini okumuyorum" diyerek medyaya açık bir tavır koyan Türkmen, "Arayan gazeteciye teşvik konusunda teknik bilgi verdim. Kendisine de anlayamayacağını söyledim. Ali Koçal'ın da konusu olmadığını söyledim. 'Bilgisi olmayabilir' dedim. Sözlerim çarpıtılmış. Bir şeyler üretemeyen insanlar, üretenlere çamur atıyor. Ben söyleyeceğim şeyi basına değil, Ali Koçal'ın yüzüne derim. Kendisi beni aradı. Böyle bir şey söylemediğini ona da söyledim. Bu durum İngilizce'nin kötü bir tercümesi gibi bir durum" diye konuştu.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar'ın, "Onurlu bir milletvekiliyseniz, bu sözlerden sonra Atatürk'ün açtığı o çatı altında görev yapmazsınız, istifa edersiniz" sözlerine de atıfta bulunan Türkmen, "Alemdar dediyse, istifa ederim! Ben istifa edeyim o aday olsun!" diyerek gönderme yaptı.