Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz savaşının yaşandığı ve bu savaşın tek deniz şehidi olan Recep Kahya’nın anısının yıldönümünde Karadeniz Bölge Komutanlığı eski Hastane yolu üzerindeki Alemdar Anıtı önünde tören düzenledi.

Bilindiği gibi; Karadeniz Ereğli’de 9 Şubat 1921’deki savaşta şehit olan Serdümen Recep Kahya, 10 Şubat 1921’de büyük bir törenle İskele Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. Alemdar Destanı’nın 94. Yıldönümü olan 9 Şubat’ta Gazeteniz Önder bu kahramanlığı bir kez daha gündeme getirerek, “Kutsal İsyan’ın Alemdar Destanı” başlığıyla yayımlamıştı.

Karadeniz Bölge Komutanlığı düzenlediği anma törenini şöyle duyurdu:

Kurtuluş Savaşının ilk ve tek deniz savaşının yaşandığı Alemdar Destanının 94. yıldönümü kapsamında 09 Şubat 2015 Pazartesi günü Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli personel tarafından Alemdar Anıtı önünde mütevazi bir tören yapıldığı bildirildi.

Törende, Alemdar Gemisi'nin Kurtuluş Savaşında gösterdiği yararlılıklar ve Alemdar'ın kahramanlığı anlatılırken 9 Şubat 1921'de meydana gelen çatışmada şehit olan Kurtuluş Savaşındaki ilk ve tek deniz şehidi Serdümen Recep Kahya da anıldı.

Törene, Alemdar Gemisinin Çoban Çeşmesi

önünde Kavakdibi mevkisine yanaştırıldığı tarihte Kdz.Ereğli'de doğan ve "Alemdar" ismi verilen Havva Alemdar Cöbek'in kardeşi Sevinç Dündar Özer de katıldı.

 

 

 

 

 

İLGİLİ LİNKLER:

http://www.ereglionder.com.tr/alemdar-destanina-bir-tek-asker-sahip-cikti-58329.html

http://www.ereglionder.com.tr/makale_o-gun-bugun-5112

http://www.ereglionder.com.tr/sehit-recep-kahya-nin-gomuldugu-yer-bulundu-55952.html