Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, beden eğitimi öğretmenlerinin bugün saat 17.30'da Madenci Anıtı önünde yapacağı eyleme destek verdi.
Türk Eğitim-Sen olarak, beden eğitimi öğretmenlerinin yerelde ve genelde bu konuda vereceği her tepkiye destek olacaklarını belirten Alemdar, şunları söyledi;
"2005 yılında MEB ilköğretim okullarında beden eğitimi derslerini 1 saate indirdikten sonra okullarda ve okul çevresinde öğrenci olayları artmaya başlamıştı. 2006 ve 2007 yıllarında ülke genelinde öğrenci olayları en yüksek seviyeye çıkmıştı. Türk Eğitim-Sen hem genel merkez, hem de Zonguldak Şubesi olarak bu konudaki görüş ve düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Şimdi de iddia ediyoruz okullarda sportif, sosyal ve sanatsal faaliyetlere yeterince yer verilmezse öğrenci olayları okulda, okul çevresinde ve sokaklarda artarak devam edecektir."
"ÇOCUKLARIMIZ
YARIŞ ATI DEĞİL"
"Okul hayatını devam ettiren her çocuğa sorulan yanlış sorunun ilki, 'Sınavdan kaç aldın? Zayıfın var mı? Takdir ve teşekkür alabiliyor musun?' sorusudur. Çocukların sportif, sosyal ve sanatsal etkinliklerini hiç kimse sormuyor. Son yıllarda çok yüksek bir oranda artarak devam eden çocukların ruhsal ve psikolojik sıkıntılarının nedenleri samimi bir şekilde ele alınıp masaya yatırılmıyor. Öğrenci olaylarını sadece polisiye tedbirlerle çözmeye çalışanlar sonunda duvara tosladıklarında akılları başlarına geliyor. Resmi yetkililerde iyi biliyor ki okullu gençlerin çoğu ruhsal bunalımda ve psikolojik sorunları var. Nedenlerinin en büyük payı çocukların ve gençlerin ders dışı zamanlarını sportif, sosyal ve sanatsal etkinliklerle dolduramayışıdır. Çünkü böyle bir imkân bu çocuk ve gençlere hiçbir zaman verilmemiştir. Çocuk ve gençlerin hafta içi ve hafta sonu hiç boş zamanları yoktur.
Okullu çocuklar ve gençler ya evde ailesi, ya da özel bir öğretmenin veya özel bir dershanenin huzurunda yarış atı gibi ya yarışıyor ya da yarışa hazırlanıyor. Sportif, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle yoğrulup enerjisini harcayamayan okullu çocuklar sonunda maalesef kişiliksiz, saldırgan, bencil, paylaşamayan, sevgi ve saygıyı bilmeyen, psikolojik ve ruhsal bunalımlara girerek; sigara, alkol ve uyuşturucu batağına saplanıyor. Çocuklarımızın bedensel ve ruhsal olarak güçlü ve sağlıklı olmadıkça bin tane takdir getirmesi ne işe yarar."
"DÜNYAYA TAHTA
GÖZLÜKLE BAKIYORLAR"
"İlköğretimde okullarında beden eğitimi derslerini 1 saate indirilmesine beden eğitimi öğretmenlerinin ve sendikaların 2005 yılında tepkisi nedeniyle 4.ve 5.sınıflarda 2 saate, 6, 7 ve 8. sınıflarda da 2 saate çıkarılacağı açıklanmıştı. O günden günümüze kadar böyle bir olumlu gelişme olmadığı gibi lise 10, 11 ve 12.sınıflarında beden eğitimi ders saatleri haftalık 1 saate indirirken, bir de bu beden eğitimi dersi seçmeli oluyor. Anne ve babaların çocuklarını yarış atı gibi hazırlayıp okula gönderiyorsa; bu sınıflarda haftalık 1 saatlik beden eğitimi dersini seçtirir mi? Soruyorum."
"BİNLERCE BEDEN EĞİTİMİ
ÖĞRETMENİ GÖREV BEKLİYOR"
"Siyasi irade ve MEB'in yanlış uygulamaları sonucu okullarda okutulmasına karar verilen yeni derslere yer açmak için başta beden eğitimi, resim, müzik gibi derslerin haftalık saatlerinin azaltılması eğitim uzmanlarının işi değil, siyasetçinin işidir.
Çünkü son yıllarda siyasetçiler eğitim ve sağlığa oy olarak bakar hale geldiler. Bu olumsuz tabloya başta beden eğitimi öğretmenleri ve eğitim sendikaları karşı çıkıyor. Türk Eğitim-Sen olarak, beden eğitimi öğretmenlerinin yerelde ve genelde bu konuda vereceği her tepkiye destek olacaktır.
Tük Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi, kendisine üye olan ve olmayanı tüm beden eğitimi öğretmenlerini 16 Ekim 2009 Cuma günü saat 17.30'da Madenci Anıtı'nın önüne davet ediyor."