Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Şubesi, Erdemir Kültür Merkezinde, geleneksel hale getirdiği gençlik şölenini yaptı.

Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Şubesi tarafından Erdemir Kültür Merkezinde önceki gün, "geleneksel gençlik şöleni" gerçekleştirildi.CHP Zonguldak İl ve İlçe Teşkilatlarının da hazır bulunduğu geleneksel gençlik şöleni açılış konuşmaları ile başladı. Alevi Kültür Derneği Kdz.Ereğli Şubesi Başkanı
Karadon yer altı kömür madeninde yaşanan acı olaydan dolayı hayatını yitiren işçilere rahmet, ailelerine ve mesai arkadaşlarına sabır ve başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Dursun Ali Kansu konuşmasında, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesine start verdiği 19 Mayıs ve Gençlik haftasından dolayı gençlik şöleni adını vererek dernek gençlerimizin, bir yıllık sosyal ve kültürel çalışmalarını sergilemek ve sizlerle paylaşmak istedik. Hepimizin bildiği gibi geleceğimiz gençlere emanettir. Gençliğe önem ve değer vermeyen hiçbir toplum maddi ve manevi değerlerini koruyamaz, yarınlarına da ümitle bakamaz. Biz de dernek olarak bu değerleri koruyabilmek adına ihtiyacımız olan fiziki şartların ve mekanın yapılması zorunlu bir hal aldığına inanarak, doğasıyla, deniziyle, ormanıyla, bütün güzellikleri bir arada bulunduran farklı gelenek ve kültürleri bir arada en güzel şekilde barındıran, farklılıkları ayrışma değil zenginlik olarak algılayan bu güzel kentimizde onbinlerce alevi, Bektaşilerin yaşamasına rağmen bir Cem ve Kültür Evinin eksikliğini gidermek için derneğimizin önderliğinde Kdz.Ereğli halkı ve çevre belediyelerimizle birlikte gerçek alevi açılımının nasıl olduğunu lafta değil icraatla göstererek binamızı yapıyoruz. İnşaatımıza öncülük eden maddi ve manevi destek verenlere mezhep, ırk, kültür gözetmeksizin, Alevi Bektaşiliğin temelinde yatan insan sevgisi, insan merkezli ibr anlayış içerisinde yapılan yardımlarınızdan ötürü teşekkür ediyoruz. Yakılan bu meşalenin ülkemize kentimize tüm canlarımıza ışık tutmasını ve birlik beraberlik örneği olmasını umut ediyorum" dedi.
Koro, solo, halk oyunları ve semah gösterileri ile sona eren geleneksel gençlik şölenine katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi.