Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP) ziyaret etti. Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Kaplan ve beraberindekiler, MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan ve Merkez İlçe Başkanı Gürkan Günay'ı ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar dilediler. Ziyarette konuşma yapan Dernek Başkanı Kaplan, Alevi Derneği olarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduklarını belirterek, mecliste bulunan siyasi partilerin milletvekilleri ve il başkanlarıyla görüşme kararı aldıklarını söyledi.
ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ CHP AĞIRLIKLIDIR
Kaplan, Alevi Dernekleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ağırlıklıdır. CHP'nin gölgesinde olmamak adına böyle bir karar aldık. Bundan sonra mecliste grubu olan milletvekilleriyle ve il başkanlarıyla görüşmeler yapacağız dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan ise, Alevi Bektaş kültürünü bilen bir siyasi parti olduklarını ve bu cemaate, milli değerlere sahip çıktıkları için sempati duyduklarını ifade etti. Korkutan, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Alevi Bektaş kültürünü bilen bir partiyiz. Bu cemaate milli değerlerine sahip çıktıkları için ayrı bir sempati duyuyoruz. Önemli olan birlik, beraberlik içinde olmaktır şeklinde konuştu.