Alaplı Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aytaç Tosun, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tosun, Alaplı Belediye meclisinden geçen Cemevlerinin ibadet yeri sayılması hususunda tüm Belediye Meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Aynı hassasiyeti diğer İl, İlçe ve Belde Belediyelerinde göstermesini beklediklerini ifade eden Tosun, “Meclisten geçen cem evlerini ibadet yeri sayılması bizim için çok önemliydi. Meclisten geçmesi belki küçük bir şey gibi görünebilir ama, Alevi vatandaşları için çok büyük bir olaydı. Biz diğer İl ve İlçelerimizde de bunları bekliyoruz. Alevilerde bu ülkenin vatandaşı vergimizi veriyoruz, askerliğimizi yapıyoruz. Devletimizin bize vermiş olduğun tüm görevleri yerine getiriyoruz. Devletimizde bize her konuda sahip çıkması istiyoruz.” Diye konuştu.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, her ferdinin eşit haklara sahip olduğunu hatırlatarak, “Herkesin inancına, ibadetine hepimizin saygı duyması gerekiyor. Belediye Meclisimizin bugün aldığı bu karar, bu saygının bir ifadesidir. Ben de tüm Belediye Meclisi üyelerimize, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi.

 

(Haber Cem Sürmeneli)