Alevi Kültür Derneği’nin (AKD)  Sultangazi şube başkanı Zeynal Odabaş’ın  hiç bir açıklama yapılmadan göz altına alındığını belirten, Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş ile Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet taştan “Kaçma şüphesi olmayan birine yapılan bu insanlık dışı uygulama, bu ülkenin yüz karası, ayıbıdır. İfadeye çağırılsaydı zeynal başkanımız mutlaka giderdi. Polis eşliğinde götürülecekse de daha uygun bir saatte gerçekleştirilebilirdi. Sabahın 4 buçuğunda kapımız polis tarafından çalınıp, bizleri gözaltına alıyorsa bu bizi endişelendiriyor.” Sözleriyle endişelerini ifade ettiler.

Ateş ile Taştan’ın ortak açıklaması şöyle:

“ALEVİLERİ HEDEF GÖSTEREN AHLAKSIZ ZİHNİYET”

Hangi gerekçelerle gözaltına alındığını bilmediğimiz Zeynal Odabaş başkanımızla görüşmemize izin verilmiyor. OHAL gerekçesiyle gözaltıların uzun süreceği belirtiliyor. Kumpaslar ile insan hayatının çok rahat bir şekilde karartıldığı ülkemizde, artık bu tür haksızlıkların, hukuksuzlukların son bulmasını diliyoruz. Barış diye haykıran herkesin terörist diye gözaltına alınmasını, bir insanlık ayıbı olarak görüyorum.

Özellikle PKK-KCK operasyonları ile gözaltına alınmaların olduğu bir günde, bizlere yapılan bu gözaltı, toplumsal barışımızı zedelemektedir. Beşiktaş'ta gerçekleşen hain terör saldırısının faili olarak bizleri göstermek istemelerini asla doğru bulmuyoruz. Bu gözaltı, Türkiye'de her fırsatta Alevileri hedef tahtasına oturtanlara verilecek en büyük fırsattır. Özellikle Suriye'de yaşanan çatışmalardan sonra "Suriye direnişi başarısız olursa savaş Anadolu’da Şah İsmail’in mezhepçi vahşileriyle yaşanacak. Bu coğrafyanın her köşesinde bir Malazgirt yaşanacak. Şah İsmail’in bağnaz mezhepçi piçler hesap verecek" diyen ve Alevileri hedef gösteren bu cok tehlikeli ahlaksız gözü dönmüş zihniyet, Türkiye'de mezhep savaşları çıkarmaya çalışan bu tür provakatörler devreye girecek ve iç huzuru bozacaklardır. İşte bu yüzden, biz Alevileri terör ile aynı kefeye koyarak topluma böyle lanse edilmesini bir kez daha kınıyoruz.

Barışı, kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü her daim savunan; incinsen de incitme şiarını hayat felsefesi yapan Alevileri, kimse terör ile yan yana koymaya çalışmasın. Aleviler, bu güne kadar hiç bir terör faaliyeti içerisinde yer almadılar. Aksine yapılan her terör eyleminin insanlık dışı olduğunu, masum insanları katletmenin haklı hiç bir yanı olamayacağını belirterek her türlü terör eylemini nefretle kınadık ve kınamaya da devam edeceğiz . Bundan sonra da aynı kararlılıkla teröre prim vermeyerek toplumsal barışı sağlamaya olan mücadelemizi barış ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızla yolumuza devam edecektir.


“ASIL HEDEF TÜRKİYE’DİN. ALET OLMAYACAĞIZ”

Bütün Alevi kurumlarımız, burada asıl hedefin Aleviler olduğu gerçeğini görüp dünden beri bizimle birlikteler. Bu ülkenin aydın, devrimci, demokrat yurttaşları Türkiye'nin  karanlığa sürüklenmesine fırsat vermeyecektir. Her fırsatta iç ve dış huzuru sağlamak asli görevimizdir. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Ortadoğu'da amaçlarını gerçekleştiremeyen sömürü devletleri, Türkiye'deki kültürel zenginlikleri fırsat bilerek kin ve nefret tohumu ekmeye çalışmaktadır. Özellikle Aleviler ile birlikte Sünnilerin de bu tehlikeyi  göz önüne almaları gerekmektedir. Hedef Kürtler veya Aleviler değil. Asıl hedef Türkiye'dir. Alet olmayacağız. Bugüne kadar ekmeğimizi, aşımızı paylaştığımız; et ile tırnak, bir elmanın diğer yarısı olduğumuz bu ülkenin her ferdi ile birlikte, emperyalizme geçit vermeyeceğiz. İnadına biriz, beraberiz.

Bu gözaltı sürecinden sonra da Zeynal Odabaş başkanımızın suçsuz olduğu anlaşılacak ve tekrardan aramıza dönecektir. Süreci takip ediyor ve umutla adaletin tecellisini bekliyoruz. Başta yol arkadaşımız Zeynal Odabaş ve tüm mazlumlar için burdayız. Daha güzel yarınlar için , adalet için. Huzur için birlik ve beraberlik için. Türkiye için bizler burdayız. Birlik ve beraberlik içindeyiz. Bizler adalet nöbetine başladık. Adalet yerine gelene kadar da bu sürecin takipçisi olacağız.  Bizler, bizleri yanliz bırakmayıp destek veren, Alevi Sünni fark etmeksizin tüm kurum, kuruluş, yurtseverlere ve canlarımıza yürekten teşekkür eder, aşkı niyazlarımızı sunarız.