Doğuştan duyma özürlü olan ve son 5 yıldır kullandığı işitme cihazının yetersiz kalması nedeniyle duyma sorunu yaşayan 10 yaşındaki Aleyna Kızılkiren'e, DE-KA Şirketler Topluluğu sahiplerinden hayırsever işadamı Musa Demir sahip çıktı.
Yerel gazetelerde çıkan haberleri okuduğunu ve çok duygulandığını belirten Musa Demir, aileye sahip çıkarak, Aleyna'ya ilk olarak kulak testi yaptıracaklarını ve ardından çıkan test sonuçlarına göre dijital işitme cihazını alacağını kaydetti.
Demir, Aleyna'nın okul masraflarını da karşılama sözü vererek şunları söyledi;
"Kendim de kulaklık kullanan bir kişi olduğum için, duymamanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Bu nedenle Aleyna kızımızı görünce duygulandım, yardımcı olmak istedim. Kızımız annesiyle birlikte geldi. Ama daha önceki raporlar olmasına rağmen yine de önce bir doktora baktırıp kulak testi yaptırıp ondan sonra kulaklık cihazlarını almayı taahhüt ediyorum. Allah izin verirse de, Aleyna kızımızın okuması için elimden gelen yardımı da yapacağım. Kızımızın çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğunu annesi söyledi. İnşallah da bizim yardımlarımızla beraber daha güzel yerlere gelip bize dua etsin yeterlidir bizim için. Önemli olan okuması ve insanlarla iletişimin sağlamasıdır."
Anne Necla Kızılkiren ise, hayırsever işadamı Musa Demir'e teşekkür ederek, "Hepinizden Allah razı olsun. Allah evlatlarınıza bağışlasın ve bela vermesin. Ben evladım için yaşıyorum. Tek amacım onun okuması ve okulundan geri kalmaması. Hayırlı bir evlat olmasını ve vatanına ve milletine hayırlı bir insan olmasını diliyorum" dedi.
Küçük Aleyna ise, Musa Demir'in elini öperek ona sarılması duygusal anlar yaşattı.