Ayağında şalvarıyla ekmek parasını kazandığı Pazar tezgahından kazandığı ile 19 Ocak’ta vefat eden ve 21 Ocak’ta Merhum eşi Bülent Ecevit’in yanında toprağa verilen Rahşan Ecevit’in ölümünün 7. Gününde  Kuran-ı Kerim okutan Safiye Orhan, “Allah rahmet eylesin” dedi.

24 Ocak 2020 Cuma günü ikindi namazından sonra Ali Molla Camisinde Kuran-ı Kerim okutan Safiye Orhan şöyle dedi:

“Benim içinden geçti. Bizim geleneklerimizde vefat edenlerin ardından “Allah rahmet eylesin” demek düşer. Rahşan Hanım, Zonguldak’ın milletvekilliğini yapan Bülent Ecevit’in eşi ve örnek bir Türk kadını. Biz bize yakışanı yapalım ve ölümünün yedisinden Ereğli’den Allah rahmet eylesin” diyelim. Ali Molla Camimizde, ölmüşlerimizin ruhlarına dua ettik.”

Ali Molla Camisi'nin imamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit'e dua ederken,, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, duaya katılanlar cami çıkışında Safiye Orhan'a teşekkür ettiler. 

Bilindiği gibi Safiye Orhan son milletvekili seçimlerinde bağımsız aday olmuş ve seçimlere renk katarak, halkın içinde emekçi bir kadının siyasette yer almasının güzel bir örneği olarak alkış almıştı.