Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun, seçim çalışmaları çerçevesinde TTK Karadon Müessesesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret etti.
Ali Uzun, seçim gezilerine devam ederken, beraberindeki heyetle birlikte TTK Karadon Müessesesi'nde çalışan maden işçilerini atölyeleri vardiya değişiminde kendisine destek istedi.

TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner’i makamında ziyaret ederek, 17 Mayıs’ta gerçekleşen ve 30 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasının yıl dönümünün yaklaştığını ifade eden Ali Uzun şöyle konuştu:

 “Dün Üzülmez’de idik. Bugün Karadon’dayız. Öncelikle yakın zamanda meydana gelen grizuda hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve siz mesai arkadaşlarına başsağlığı dileklerimi tekrar ifade etmek istiyorum. 81 il içerisinde bir başka il yok ki ülkesi için, ekmeği için çalışırken binlerce insanını şehit vermiş olsun. Dünde Üzülmez’de ifade ettim. Türkiye’nin Kasko Poliçesidir. Sanayinin kara gün dostudur.

Stratejik öneme sahiptir. Ancak Ankara’dan veya bölgemizin dışından buraya bakanlar bu gerçeği, görememekte, anlayamamaktadırlar. Acılarımız üzerinden yapılan her türlü politikanın yanlışlığını dile getirmeye gerek yok. Ama yakın zamanda Ankara’da Ostim’de, İzmir’de meydana gelen, geçen yıl Ereğli Tersanelerinde, Yine tuzla tersanelerinde meydana gelen ölümcül iş kazaları, Türkiye’de İş Güvenliği ve İş Sağlığı konusunun önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Fakat bugün madenlerde çalışan işçilerin maaş farklılıkları, diğer yandan taşeron çalışmaların ocaklarda huzursuzluk oluşturduğunu görmekteyiz. Maden işçisinin kafası rahat, iş huzuru iyi olmalıdır. Zira başka ilere benzemez. Ufak bir dikkatsizlik acı sonuçlar doğurmaktadır. Devam eden toplu iş sözleşmelerinin bu anlamda bu ortamı sağlamasını diliyorum. Maddi hasarlar düzeltilir ama kaybettiğimiz canlar, geride kalan aileler ve yetim çocuklar. Bu durumu izah etmek dahi mümkün değildir. Ne kaderci yaklaşımla, nede popülist şekilde eleştirilerle de yaklaşmamak lazım. İş sağlığı ve iş güvenliği konusunun ciddi şekilde eğitim verilerek hayatımızın bir parçası yapmayı başarmamız lazım. Ülkemizdeki trafik kazları oranına da bakıldığında bu konuda millet olarak eksikliğimiz olduğunu görüyoruz. Ülkemizin bu konuda top yekün bir çalışmayı ortaya koyması gereğini söylemek istiyorum. Ancak son yıllarda merkezi politikalara baktığımızda Zonguldak gerçekleri ile çok örtüşmediğini söylemek çok yanlış olmaz gibi geliyor bana. Gezilerimde en çok dikkatimi çeken konu kurumlar arasında bir kopukluk hissediyorum. Eskiden her kurumun bir birleri ile çok daha sıcak ve sıkı iletişimleri vardı. Her kurum birbirlerinin icraatlarını bilirdi. Siyasette bürokrasiye pozitif katkı sağlardı. Siyaset bu konuda yeni bir enerji ortaya koyabilmelidir. Ama bana göre Zonguldak’ta siyasi rüzgar, partilerin genel merkez politikalarına göre estiğini görmekteyiz. Eskiden tam tersi olurdu. Yerelde estirdiğimiz rüzgar ile genel merkezleri etki altına almayı başarabilmekte idi Zonguldak. Bu bizim yerelde politika üretmekte zorlandığımızın göstergesidir. Zonguldak’ın mecliste temsilinde bu noktada tüm bölgeye vakıf ve bölgeyi ve insanını iyi tanıyan kimliklerden oluşması önemlidir. Zonguldak’ın durumunu samimi olarak değerlendirdiğimizde tecrübeli siyasetçilerin daha faydalı olacağı bir dönemdi diye düşünüyorum.”

 Seçim gezisini Gelik Beldesinde sürdüren Ali Uzun Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım’ı da makamında ziyaret eden Ali Uzun daha sonra Damarlı Mahallesindeki esnaflara uğrayarak destek istedi.  

 

“HEDEFİMİZ 67. İLDE 67 BİN OY ALMAK”

Demir Madencilik ve De-Ka Madencilik İşletmelerini de ziyaret eden Ali Uzun, son zamanlarda adaylıktan çekileceğine dair söylentiler duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Maden ocaklarının kömürü çıktığı sürece Zonguldak hep var olmuştur ve var olacaktır. Son kerede söylemek istiyorum çekildi çekiliyor gibi lafları yayanların yanlış bir yolda olduklarını ifade etmek istiyorum. Bu tür hadiselerde kimsenin bir kazancı olmaz. Bu tür hadiseler dedikodudan ibaret kalır. Sonra biz seçiliriz gideriz. Hiç olmasan yüz yüze bakacağız seçim sonrası durumda olduğumuzu ifade ediyorum. Bir hedef koyduk bugün gezdikten sonra dün Asmadaydık. Bugünde Karadon’da gezdikten sonra, 67. İl ve 67 bin oy olarak ifade etmek istiyorum. İnşallah üstüne de çıkacağız.”