1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımlayan Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar “Tüm dünyada birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.” Dedi.

“Ulupınar mesajının devamında görüşlerini şöyle ifade etti:

Ülkemizde 2008 yılında emek ve dayanışma günü olarak kutlanan ve 2009 senesinde de resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs işçinin alın terini, emeğinin kutsallığını temsil etmektedir.

Peygamberimiz efendimizin söylediği gibi insanın emeğinden daha hayırlısı yoktur. 

Memleketimizin müreffeh yarınlara ulaşmasında önemli pay sahibi olan işçi ve emekçilerimizin mevcut sorunları ve bunların çözüme kavuşması hükumetimiz ve iktidarımızın en önem verdiği konular arasında yer almakta olup emeğin hakkını vermek için de her türlü tedbir alınmaktadır.

Sorunlar tabi ki sadece iktidarın çabasıyla değil emekçiler başta olmak üzere, sendikalar, işverenler ve sivil toplum örgütlerinin uzlaşma yolu ile bir arada hareket etmesiyle olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle barış ve kardeşlik içinde dostluğun, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın kazanacağı düşmanlıktan uzak, bir bayram coşkusuyla kutlanmasını dilediğimiz işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ediyor, aziz milletimize saygılarımı sunuyorum.”

 

“EMEK EN YÜCE DEĞER”

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü ile ilgili gönderdiği e-posta mesajında şöyle dedi:

 “1 Mayıs, işçinin ve emekçinin tek ses olduğu, hakları için haykırdığı gündür...

Zulüm ve sömürü politikaları altında ezilen, hakları yok sayılan, ekonomik krizlerin bedelini ödeyen emekçinin günüdür 1 Mayıs...

İçinde bulunduğumuz süreçte, işçilerin kazanılmış haklarına karşı yoğun bir saldırı yaşanmaktadır.

Kıdem tazminatı kaldırılmaya, çalışanların iş güvencesi yok edilmeye, taşeron sistemi yaygınlaştırmaya çalışılmaktadır. Kurulmak istenen bir kölelik düzenidir... Bu düzen karşısında, insana yaraşır bir hayat için hep birlikte verdiğimiz mücadeleden asla geri dönmeyeceğiz. Hakların korunması ve özgürlüklerin genişletilmesi için yılmadan çalışacağız.

Her zaman olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız... Emekçilerle, çalışanlarla kol kola, sendikalarla omuz omuza yürüyeceğiz... Sömürüye ve adaletsizliğe karşı sesimizi yükselteceğiz... Oylarımızı çalanlara, aşımıza, ekmeğimize göz koyanlara bir kez daha "HAYIR" diyeceğiz.

 Emek en yüce değerdir!

Yaşasın 1 Mayıs!”

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Uysal, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“İnsan hayatındaki en yüce değer emek ve alın teridir.

Ülkemizin, bölgemizin ve ilçemizin kalkınması ve daha üretken hale gelmesinde işçi ve emekçi kardeşlerimizin alın teri ve gayretinin büyük katkısı bulunmaktadır.

Bizlerde Kdz.Ereğli Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, işçi ve emekçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün, provokasyonlardan uzak bir şenlik havasında geçmesini, gerçekleştirilecek etkinliklerin barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.

Bu anlayışla, başta Belediye çalışanlarımız olmak üzere işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.”

ÇAYCUMA TSO BAŞKANI RIFAT SARSIK:

 

Emek ve Dayanışmaya adanmış 1 Mayıs; gecesini gündüzüne katarak, alın teri döken işçilerimizin, memurlarımızın ve tüm çalışanlarımızın emeklerinin vurgulandığı bir gündür. Bu güzel günü bir bayram havasında kutlayarak hem çalışma dünyasının, hem ülkenin hem de dünyanın sorunlarının ele alındığı, tartışıldığı, çözümlerin ortaya konduğu, projelerin üretildiği bir gün olarak değerlendirebilmeliyiz.  

 

1 Mayıs’ı Türkiye'nin yarınlarını aydınlatacak yol haritalarının oluşturulduğu ve toplumun değişik kesimlerini birbirinden uzaklaştıran değil yaklaştıran etkinliklerin damgasını vurduğu günlere dönüştürmeliyiz.

 

Huzurlu, emeğin hak ettiği değerlere ulaştığı yeni bir dönemi hedefleyen çalışmalara adım atarken, çalışanlarımıza sevgi, barış ve güven dolu bir işçi bayramı diler, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlar saygılar sunarım.