Kdz.Ereğli’de akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan engelli vatandaşların yardımına duyarlı vatandaşlar ve firmalar koşuyor. Akçakoca’da bulunan Ümran Çelik Boru’da ilköğretim öğrencisi Turgut Kocaman’ın umutla beklediği akülü tekerlekli sandalyeyi teslim etti.

Kdz.Ereğli’de akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli vatandaşların bu isteği duyarlı vatandaşların destekleri ile giderilmeye başlandı. Kdz.Ereğli Kaymakamlığı ve Fiziksel Engelliler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen proje dahilinde 23 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye bağışında düzenlenen tören ile bulunulmuştu. Cumartesi günü de Akçakoca’da kurulu bulunan Ümran Çelik Boru A.Ş. çağrıya duyarlı davrandı ve Alaplı Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim ve öğretimini sürdüren bir çocuğun rüyalarını gerçeğe dönüştürdü. Ümran Çelik Boru A.Ş. Fabrika Müdürü Bahir Aslan, Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne gelerek akülü tekerlekli sandalyeyi 15 yaşındaki Turgut Kocaman’a teslim etti.

ENGELLİLERE DESTEK ÇAĞRISI
Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Mayıs ayının 10-16’sı Sakatlar Haftası olarak kutlanıyor ülkemizde. Nisan ayında Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile yaptığımız görüşme sonucunda, haftaya yetiştirmek için Kaymakamdan okullarda para toplanması, toplanacak olan paralarda bizlerin değil, okul müdürlerinin, okulların kendileri araştırma yaparak akülü araba almalarını, önceliğin de okula giden çocukların olduğu ondan sonra da gençlerden yukarıya doğru sandalye verilmesi planlandı. Bugün itibari ile 23 tane Milli Eğitim Müdürlüğü sayesinde akülü araba alındı, 1 tane Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, 1 tane Lafarge Ereğli Çimento, 1 tane de Ümran Boru Profil fabrikaları okula giden bir engelliye destek verdi. Bu projenin esas sahibi ilçe kaymakamımızdır. Kaymakamımız bu projeyi sahiplendi, sağolsun, akülü sandalye alabilecek herkese bu konuyu anlatıyor, bizde anlatıyoruz. Çocuklarımızın akülü sandalye sahibi olmasında Kaymakam Beyin çalışması var kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Ümran Çelik Boru A.Ş. Fabrika Müdürü Bahir Aslan’da tekerlekli sandalye hediye ettikleri Turgut Kocaman’a derslerinde de başarılar diledi. Anne Şerife Kocaman’da yaptığı konuşmasın da, “Allah razı olsun başka ne diyelim ki” dedi.