Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk konuşmasına “Karadeniz Ereğli Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin büyük bir hamiyetperverliğini görüyoruz. Okulda anasınıfı öğrencileriyle yapmış oldukları kermeste elde edilen gelirle bugün bir çocuğumuz daha akülü tekerlekli sandalye bir çocuğumuza da manuel tekerlekli sandalye ile buluşturdular.” Sözleriyle başladı.


DERNEK BAŞKANI: TAKDİRE LAYIK DAVRANIŞ

Şentürk şöyle devam etti:

“Ben gerek Gamzenur kızımız için ve gerekse Yasemin için kendilerini huzurlarında çok teşekkür ediyorum. Yapmış oldukları bu her türlü takdire layık davranışlarından dolayı sandalyelerden istifade eden engelli kardeşlerim adına kendilerine şükranlarını sunuyorum. Bu davranışın ilçemizdeki, bölgemizdeki hatta ülkemizdeki tüm okullara örnek olmasını diliyorum. Programımıza katılımından dolayı Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisine de göreve geldiği günden beri engellilere ve derneğimize gösterdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Okulu Müdürünü, öğretmenleri, öğrencileri ve ailelerine tekrar şükranlarımı sunuyorum.”

OKUL MÜDÜRÜ: HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIZ BİLİNCİYLE

Ereğli Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi  Okul Müdürü Uğur Yağmur da, Ana Uygulama 4 sınıf tarafından gerçekleştirilen kermes ile ilgili şunları dile getirdi:

“Okulumuz çocuk gelişimi Bölümü Uygulama ana sınıfı öğretmen, öğrenci ve velileriyle birlikte düzenlemiş olduğu kermesimizin gelirleriyle bir akülü bir aküsüz araba alarak engelli kardeşlerimize vermeyi düşündük. Hepimiz birer engelli adayıyız bilinciyle bu projelerimizin de devam etmesini istiyoruz ve devam ettirmeyi de düşünüyoruz. Ben bu duygularla Kaymakamımıza, dernek başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”


KAYMAKAM: ÖRNEK OLACAK PROJE VE UYGULAMA

Son konuşmayı Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu yaptı. Madenoğlu  “Bugün böyle güzel bir günde güneşli bir günde güzel bir faaliyeti icra etmek üzere Fiziksel Engelliler Derneğimizin bahçesinde toplanmış bulunuyoruz. Önceki konuşmacı arkadaşlarımızın da konuşmalarından anlaşıldığı üzere derneğimizin girişimi, okul müdürlüğümüzün kabulü ve ana sınıfı öğretmenlerimizin çalışması, öğrenci ve velilerimizin katkısı sonucunda iki tane sandalyemizi iki ihtiyaç sahibi çocuğumuza veriyoruz. Onlara hayırlı olsun güle güle kullansınlar diyorum.” Dedi.


Madenoğlu konuşmasının devamını şöyle getirdi:

“Fiziksel Engelliler Derneğimiz kendisini sadece Ereğli’de ya da Zonguldak’ ta ispatlamış bir derneğimiz değildir aynı zamanda bütün Türkiye saffında da kendini ispatlamış ve gerçekten mensubu olsun ya da olmasın herkese destek vermeyi özellikle üyelerine destek vermeyi katkıda sağlamayı işya edinmiş ve bunu başarmış bir derneğimiz. Bu itibarla biz başta Dernek Başkanımız İsmail Bey olmak üzere yönetim kurulunda görev alan ve işlerinde bu derneğimizi ve bu kardeşlerimizi destekleyen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bu tür derneklerin halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını, iş dünyasını bu alanlara yardım etme, destek sağlama konusunda teşvik ederek onları bu alanlara yönlendirerek onların içinde zaten var olan yardımlaşma ve destek olma duygularını açığa vurmalarını ve bu tür somut olaylara düşmesini sağladıkları için ayrıca takdir ediyoruz.

Bu derneğimizin yönlendirmesi ve talebi doğrultusunda Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi yönetiminin okul müdürünün yardımcı arkadaşlarımızın ve öğretmenlerinin ve özellikle Uygulama Anasınıfı bu sınıflarımızda görev alan öğretmenlerimize öğrencilerimize ve özellikle velilerimize canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Bu uygulama başka okullara da başka kuruluşlara da örnek olabilecek nitelikte bir proje ve uygulamadır.”

Sandalyelerini alan çocuklar ve aileleri bu projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ettiler.