Çaycuma'ya bağlı Taşçılar köyünde, evin önünde oturan Fidan Aydın(28) ile çocukları 7 yaşındaki Tuğba ve 10 yaşında Tolga Aydın'a otomobil çarptı. Yaralılardan Tuğba Aydın hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli Celal Topçu(55), aynı köyde oturan ve kendisini ziyarete gelen kızı Fidan ile torunları Tuğba ve Tolga Aydınla beraber akşam saatlerinde kapının önünde oturup sohbet ediyordu. Bu sırada Kalafatlı köyü istikametinden gelen Sinan Ayhan'ın idaresindeki 67 EK 063 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle evlerinin önünde oturan anne ve iki çocuğuna çarptı.

Ağır yaralanan anne Fidan, ve çocukları Tuğba ile Tolga Aydın, köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından anne Fidan Aydın Zonguldak Karaelmas Üniversitesi(ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine, çocukları Tuğba ve Tolga Aydın ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Tuğba Aydın, yolda yaşamını yitirdi. Tedaviye alınan anne ve oğlunun hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Bu arada olaydan sonra inceleme yapılan otomobilde çok sayıda bira şişesi bulunduğu kaydedildi. Alkollü olduğu ileri sürülen sürücü Sinan Ayhan, gözaltına alınırken, jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınan Tuğba’nın cansız bedeni, Taşçılı köyünce öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Anne Fidan Aydın ve oğlu Tolga’nın ise yoğun bakımdaki tedailerinin sürdüğü bildirildi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücü Sinan A'nın gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Bu arada baba Murat Aydın'ın Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda işçi olarak çalıştığı öğrenildi.