Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Anneler Günü” programı düzenlendi. 
TTK Memurlar Lokali’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz ve Zonguldak Merkez Huzurevi sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı. 
Etkinlikte, Dilek Didem Ayyıldız’a ikiz kızlarının fotoğrafının yer aldığı plaket hediye eden Zonguldak Umut Derneği Başkanı Nurten Kınay, “Tüm anneler adına, Derneğimizin tüm etkinliklerinde bize önder oldukları için hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz. Kendileri gerçekten gönülden tüm annelerin yanında oldular. Güzel şeyler yapılıyor ve Zonguldak’ın bunu bilmesini istiyorum. Bu teşekkür hediyemizi de kendilerine sunmak istiyorum. Kabul ederlerse de çok mutlu oluruz” dedi.
Başkan Kınay’a teşekkür eden Dilek Didem Ayyıldız ise, “Gecikmiş de olsa Anneler Günü’nü kutlamak için bir araya geldik. Geçen yıl da huzurevindeki annelerimizi konuk ederek, bir kahvaltı düzenlemiştik. 
Şehit yakınlarını ve annelerimizi de davet ettik. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Hepsi başımızın tacıdır. Bu güzel hediye için Umut Derneği Başkanımız Nurten Kınay’a, kalbindeki güzelliği bizde görüp teveccüh gösterdiği için teşekkür ediyorum. Biz Zonguldak için Zonguldak halkından destek alarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar, onlar da sevgileriyle, katılımlarıyla her zaman yanımızda oluyorlar. 
Birlik, beraberliğimizi özellikle Hatay’daki son olaydan sonra daha sık göstermemiz gerekiyor. Oradaki yakınlarını, evlatlarını kaybedenlere başta anneler olmak üzere başsağlığı, hayatta kalanlara da acil şifalar diliyorum. 
Tüm annelerin geçmiş Anneler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.