"Önümüzde önemli projeler var. Bunlardan bir tanesi dere ıslah projesi, bir tanesi de Ormanlı-Kaptaş arasındaki karayolunun ele alınıp dizayn edilmesidir.  Sosyal tesisimiz olarak bir yerimiz yok, 2017 yılında Ormanlı'ya bir sosyal tesis kazandırmak istiyoruz"

 

"TOKİ dar gelirliye konut edindirmek demektir ve Başbakanlık garantisindedir. Ondan dolayı 3+1'lerimiz 4 bin lira, 2+1'ler de 2 bin lira kayıt bedeli ödeyerek bu konuta kayıt yaptırabiliyorlar. Biz broşürler bastırdık, ihaleye çıkabilecek rakamlardan bastırdık. Çaydeğirmeni Belediyesi'nin son yaptıklarının maliyetleri 3+1'ler 130, 2+1'ler 106 lira. Bizimkiler de bu rakamda olacağını tahmin ediyoruz. Kesinlikle 160 bin lira bu dairenin bedeli değildir. İhale sonrası belli olacak. 25-30 bin lirası olan bir vatandaşımız kira öder gibi daire sahibi olacak"

 

"Gurbetçilerimizden özellikle Almanya'da çalışanlarımızdan İl dışında çalışanlardan esnaf ve halkımızda TOKİ'ye yeterince destek vermelerini istiyorum. TOKİ Ormanlı'da bir devrimdir, medeniyettir. TOKİ Ormanlı'ya medeniyet kazandıracaktır"

 

"Ormanlı'da 'Allah aşkına' diyorum elinize vicdanınıza koyun 1 yıldaki hareketliliğe bir bakın. Esnafı ile halkı ile belediyesi ile hizmetleri ile bir bakın. Bizim işimiz insana hizmet etmektir"

 

  

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılması hedeflenen 88 konutun beldede bir devrim olacağını söyledi. Belde de yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Başol, göreve geldiklerinde ilk hizmetlerinin belediye hizmet binasının modern bir hale getirmek olduğunu anlattı.

 

23 BİN METRE KARE PARKE

Ormanlı'da yaşanan sel felaketinde zarar gören köprünün yıkılarak Almanya'daki Ormanlılılar Derneği, belde esnafı ve belediyenin destekleri ile yeniden yapıldığını açıklayan Başol çalışmalara ve projelere ilişkin şu bilgileri verdi: "Sarıkaya Mahallesi'nde şadırvan ihtiyacımız vardı o sorunu çözüme kavuşturduk. Mahallelerimizde eşit hizmet getirme çabasında olduk. 23 bin metre kare kilitli parke yaptık, itfaiye araçlarımız ve kamuda çalışması gereken araçlarımız çalışmıyordu, bunların tamamını hizmete sunduk. Ormanlı'da ufak tefekli çok işler de yaptık. Özellikle belediyemizin önünde çay bahçesi dediğimiz yerin sahil bandını ele aldık yakında ihalesini yaparak beldemizde ve dışarıdan gelen misafirlerimizin hizmetine sunacağız.

 

DERE ISLAH PROJESİ VE ORMANLI-KAPTAŞ KARAYOLU

Önümüzde bir kaç önemli proje var. Bunlardan bir tanesi dere ıslah projesi, bir tanesi de Ormanlı-Kaptaş arasındaki karayolunun ele alınıp dizayn edilmesidir.  Bizim Ormanlı'da sosyal tesisimiz olarak bir yerimiz yok. 2017 Yılında Ormanlı'ya bir sosyal tesis kazandırmak istiyoruz.

 

21 TANE KADROLU ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLADI

Ormanlı'da çok belki de dikkate alınmıyor ama çok güzel bir olay yaptık. Ormanlı'da Milli Eğitimi zorunlu eğitim kapsamına aldırdık. Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ve İlçe Başkanımız Fatih Çakır'a katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Zorunlu eğitim kapsamına alınmadan önce sadece 19 tane ücretli öğretmenimiz vardı, bu 2 ay içerisinde 21 tane kadrolu öğretmen müracaat ederek iş başı yaptı. Bizim amacımız bunları burada barındırmak.

 

3+1'LER 4, 2+1'LER 2 BİN LİRA KAYIT ÜCRETİ

TOKİ Başkanına giderek bir dizi görüşmeler yaptık. Bize dediler ki, 'arazi bulun, TOKİ'yi yaparız' dediler. TOKİ'ye başvurduk şuan müracaatlarımız başladı, 6'ncı ayın sonuna kadar müracaatlar devam ediyor. Ormanlı'ya 88 konut kazandırmak istiyoruz. TOKİ dar gelirliye konut edindirmektir ve Başbakanlık garantisindedir. Ondan dolayı 3+1'lerimiz 4 bin lira, 2+1'ler de 2 bin lira kayıt bedeli ödeyerek bu konuta kayıt yaptırabiliyorlar. Daha sonra inşaatların yüzde 40'ı bitince kuralar çekilecek ve herkesin dairesi belli olacak. İhale bedelinden çıkan bedelin yüzde 20'si ödenecek daha sonra inşaatlar bitecek bittikten sonra anahtar alınıp ödemeler başlayacak. Ancak 3+1'lerde yüzde 40'ı biten dairelerin ödemeleri 8 ayda 2+1'de anahtar ele geçince ödenecek.

 

"BROŞÜRDEKİ FİYATLAR İHALEYE ÇIKILABİLECEK RAKAMLAR"

Biz broşürler bastırdık, biz ihaleye çıkabilecek rakamlardan bastırdık. Türkiye'de örnek bir belediyemiz var Çaydeğirmeni Belediyesi. Son yaptıklarının maliyetleri 3+1'ler 130, 2+1'ler 106 lira. Bizimkiler de bu rakamda olacağını tahmin ediyoruz. Kesinlikle 160 bin lira bu dairenin bedeli değildir. İhale sonrası belli olacak. 25-30 bin lirası olan bir vatandaşımız kira öder gibi daire sahibi olacak.

 

GURBETÇİLERE KONUT ALIN ÇAĞRISI

Gurbetçilerimizden özellikle Almanya'da çalışanlarımızdan İl dışında çalışanlardan esnaf ve halkımızda TOKİ'ye yeterince destek vermelerini istiyorum. TOKİ Ormanlı'da bir devrimdir, medeniyettir. TOKİ Ormanlı'ya medeniyet kazandıracaktır. Ben iddia ediyorum 1 tanesini yapalım burada 2-3 tane daha toplu konut olacağına inanıyorum.

 

"ALLAH AŞKINA DİYORUM"

Ormanlı'da 'Allah aşkına' diyorum elinize vicdanınıza koyun 1 yıldaki hareketliliğe bir bakın. Esnafı ile halkı ile belediyesi ile hizmetleri ile bir bakın. Bizim işimiz insana hizmet etmektir"

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş-İsmail Dönmez)