Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, Zonguldaklılarla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" tuttu.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izleyerek gelişmeleri takip etti.

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığının davetlisi olarak kente gelen Metin Doğan da vatandaşlarla darbe girişimine tepki gösterdi. 

Madenci Anıtı önüne kurulan platformun üzerinden halkı selamlayan Doğan, burada yaptığı konuşmada, kendisinin siyasetçi olmadığını söyledi.



"Darbenin başarısızlığa uğrama nedenini Allah'a yardımına bağlıyorum" diyen Doğan, şöyle konuştu:

"Allah'ın yardımını da milyonlarca insanın duasının etkisi altında olduğuna inanıyorum. Atatürk Havalimanı'nda beni oradan öldürmeden gidemeyeceklerini ve Genelkurmay Başkanımızı öldürseler bile imzalatamayacaklarını anlamalarının hepsi Allah'ın yardımıydı. Bu dualar karşısında gerçekleşen Allah bana bir rol biçti. Onun için sonsuz dua ediyorum. Bugüne kadar insanlar arasındaki zenginliğin vicdandan kaynaklandığı günden beri dünyanın en zengin insanı olabilmek adına hayatımın her anında vicdanımı yanımdan ayırmadım. Cesaretinizi yanınızdan hiç ayırmayın."

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun da 15 Temmuz'dan itibaren demokrasi nöbeti tutan herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Kahramanlık gösteren Metin Doğan'a teşekkür ediyorum." dedi.

Tosun daha sonra Doğan'a, dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye etti.


Anadolu Ajansı