Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Zonguldak Kömür İşletmesi'nde vefat edenlere şehitlik mertebesinin verilmesi ve onların birer yakınının kamuda işe alınmasının açıklanmasıyla ilgili, "Bizim babalarımızı hiçbirşeyin geri getirmeyeceğini biz biliyoruz ama enazından bu tip haklar bizlerin acılarını dindirmiş olacak" dedi.

 

SEVİNÇLİ KARŞILANDI

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın partisinin Zonguldak 6. Olağan İl Kongresi'ndeki, "Soma'daki madencileri şehit olarak kabul eden düzenleme yaptık ve onlara bazı haklar verdik. Bu haklardan Zonguldak yararlanmamıştı. Şimdi bunu da düzeltiyoruz, Zonguldak Kömür İşletmesi'nde vefat eden kardeşlerimize de şehitlik mertebesi veriyoruz ve onların birer yakınını da kamuda işe alıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun." açıklaması maden şehitlerinin aileleri tarafından sevinçle karşılandı.

SAYI 700

Ereğli ilçe merkezindeki dernek hizmet binasında gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Çetin Yiğit, Türkiye genelinde yaklaşık 700 şehit maden işçisinin yakınının bu kararı beklediğini söyledi. Ailelerin yıllardır verdikleri mücadelenin sonucunu almanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Yiğit, "AK Parti Zonguldak İl Kongresindeydim. Başbakanımız, Soma Ermenek yasasından dolayı tanınan hakların tüm madenci şehitleri için de düzenleme yapılacağını söyledi. Gerçekten orada gözyaşlarımızı tutamadık. Emek hepimizin emeği. Katkısı olan, bunlara katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu dernek büyüyerek gidecek. Tüm Türkiye'nin her yerindeki maden şehitlerinin aileleri inanıyorum ki acılarını bir nebze olsun unutmuşlardır. Bizim babalarımızı hiçbirşeyin geri getirmeyeceğini biz biliyoruz ama enazından bu tip haklar bizlerin acılarını dindirmiş olacak" dedi.

 

"SONUNA KADAR YANLARINDAYIZ"

Çalışma ile ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakana, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanlarına da teşekkür eden Yiğit, "Onlara minnettarlarımızı sunuyorum, Allah hepsinden razı olsun. Sonuna kadar yanlarındayız. İnşallah en kısa zamanda çözüme kavuşturulur. Bu ailelerimiz de kamuda iş imkanına sahip olmuş olacaklar, Soma'daki kardeşlerimiz gibi" ifadelerine yer verdi.

 

"KİMLERİN EMEK VERDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Maden şehidi çocuğu Baki Tura da yapılacak düzenlemeden şehit maden işçilerinin ailelerinin faydalandırılacağı açıklamasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Biz bu yola çıkarken kimlerin bize gönülden emek verdiğini kucak, kapılarını açtığını biliyoruz. Kimlerin emek vermediğini de biliyoruz. Bu konu üzerinde kimse siyaset yapmasın. Bu konu tamamen maden şehit ailelerinin müracaatları sonucu sonuç alınmıştır" sözleri ile konuştu.

 

"ÇABALADIK, BAŞARDIK"

Maden şehidi çocuğu 4 çocuk annesi Çiğdem de emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ederek, şu ifadelere yer verdi: "Biz 4 yıldır uğraşıyoruz, belirli bir emeğimiz vardı. Çabaladık, başardık, çok sevinçliyim ben. Benim 4 çocuğum var. Biz bunu hak etmeliydik, geç verilen bir haktı. İnşallah sonucuna da ulaşacağız. Hepsinden Allah razı olsun"

 

BEKTAŞ'A MADENCİ SAATİ 

Dernek Başkanı Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri Anadolu Ajansı Ereğli Temsilcisi ve Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a da üzerinde madenci heykeli bulunan saat hediye etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)