Alman uyruklu 28 yaşındaki Diana Salja, Çaycuma Müftülüğü’ne gelerek, kendi isteği ile Müslüman olmak istediğini belirtti. 
İhtida belgelerinin hazırlanmasından sonra, Müftülük makam odasında İlçe Müftü Vekili Erdal Oruçoğlu ile Merkez 50’nci Yıl Camisi İmam Hatibi Murat Yaşa, Muhsinler Köyü Kamiloğlu Mahalle Camisi İmam Hatibi Mustafa Yıldız şahitliğinde ihtida töreni düzenlendi.
Merkez 50’nci Yıl Camisi İmam Hatibi Murat Yaşa’nın İslam dini ile ilgili vermiş olduğu bilgilerden sonra Diana Salja, Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadı. İslam’ı seçtiği için mutlu olduğunu belirten Diana Salja, Müslüman olduktan sonra “Yıldız” ismini kullanacağını belirtti. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Yıldız Salja’ya ihtida belgesini Merkez 50’nci Yıl Camisi İmam Hatibi Murat Yaşa takdim ederek, “Hayatınız İslam’la güzelleşsin, Kur’an’la bütünleşsin, Efendimizin örnek hayatıyla devam etsin. Müslüman olma bahtiyarlığına kavuşan Yıldız kardeşimizin mutlu anını hep beraber paylaşma mutluluğuna erdik. Cenab-ı hak yar ve yardımcıları olsun” dedi. İhtida töreni sonunda İlçe Müftü Vekili Erdal Oruçoğlu tarafından Yıldız Salja’ya Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan “Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Meali”, “İslam İlmihali” ve Peygamberimizin hayatının anlatıldığı “Peygamberimizin Hayatı”ndan oluşan kitap seti hediye edildi. (Haber Merkezi)