Devrek Anadolu Lisesi ile Almanya Witten Holzkamp Gesamtschule Okulu arasında 2010 yılında imzalanan ve Robert Bosch Vakfı tarafından da desteklenen proje kapsamında Devrek Anadolu Lisesinin misafiri olarak ilçede bulunan Alman öğrenciler her iki okulun öğretmenleri ve yöneticileri nezaretinde Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner’i ziyaret ederek Devrek’te misafir olarak bulunmaları hakkında bilgi verdiler. Devrek Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Dikenli Kaymakam Hüseyin Öner’e ziyaretle ilgili şu bilgileri verdi:
”24 kişilik misafir grubumuz ‘Öğrenci Değişim Projesi’ kapsamı içerisinde yaklaşık bir haftadan bu yana misafirimiz. Bir hafta içerisinde ilçemizi, Zonguldak’ı ve Ankara’yı gezdirme ve gittiğimiz yerlerin tarihi ve turistik yerlerini gezdirme fırsatını yakaladık. Misafirlerimizin bizlerden ve ülkemizden memnun ayrılacaklarını ümit ediyorum” dedi.
Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise, ”Öncelikle misafirlerimizin bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Sanıyorum bu projenin ana hedefi karşılıklı olarak kültürleri tanımak ve eğitim sistemi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak. Bir haftalık sürede azda olsa kültürümüz hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Zaten Almanya ile Türkiye arasında yıllara varan bir dostluğumuz var. Onlar bizi sanırım çok daha iyi tanıyorlar. Çünkü gurbetçilerimizin bir çoğu bu ülkede çalışıyorlar, muhtemelen yabancılık çekmemişlerdir diye düşünüyorum. Tekrar bu nazik ziyaretlerinden dolayı, ilçemizde misafirimiz olan öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.