Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  7 ülkede yatırımı bulunan ve toplam 5 bin dolayında çalışanı bulunan Alman Konteyner  firması ELA'nın Direktörü  Fridor Boerma ile başkan yardımcıları ve bazı meclis üyelerinin de katıldığı yemekte bir araya geldi.

 

YATIRIMA DAVET

 

Posbıyık burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Alman firması uluslar arası alanda yatırım yapan ve giderek büyüyen bir firma biz kendilerine Ereğli'de yatarım yapmaları konusunda davette bulunduk. Ereğli Belediyesi olarak her türlü yardıma söz verdik. Bölgemizin yatırıma ihtiyacı var. Önemli olan bir araya gelmek dost olmak. Erdemir Genel Müdürü ile de görüştüm konudan kendisinin bilgisi var. Erdemir ile de görüşecekler. Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşecekler. Yatırım alanlarında ve OSB'de incelemeler yapacaklar.

 

DOĞRU ZAMAN DOĞRU KİŞİLER

 

ELA'nın Direktörü  Fridor Boerma ise Ereğli'de yapacakları temasların ve incelemelerin son derece önemli olduğunu ifade ederken şöyle konuştu:

Ereğli'de olmaktan mutluyuz. Ereğli'de çeşitli incelemeler yapacağız. Kararımızı vereceğiz. 7 ayrı ülkede 500 temsilci ile 5 bin dolayına işçi istihdamımız var. Firmamızın kurucusunun filozofisi yüzde 500 ile başlanır ya da hiç yapılmaz. Doğru zaman ve doğru kişilerle iş yapmak çok önemli. Ereğli'de doğru insanlarla buluştuğumuza inanıyorum. Türkiye'de yatırım yapmayı planlıyoruz. Kısa bir zaman içerisinde izlenimimiz belediye başkanımız bizi çok iyi karşıladı. Kendisinden Ereğli hakkında bilgi aldık. Yatırımın buraya yapılmasını istediğini biliyorum. Değerlendirmelerimizi yapacağız.