Almanya Zonguldaklılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Karakulak, Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Gözsüz ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret etti.

 

Genel Başkan Karakulak, derneklerinin yaptığı çalışmaları Belediye Başkanı Gülşen ile paylaştı. Karakulak, derneklerinin kuruluşundan bu yana 17 sene geçtiğini, bundan önce yapılan gecelerle faaliyetlerini sürdürdüklerini, bundan sonra ise kurumsallaşmaya gideceklerini dile getirdi.

 

ALMANYA'DA ŞUBELER AÇILDI

‘Genel merkez’ çatısı altında Almanya’da şubeler açtıklarını ve amaçlarının dernek hizmetlerini üyelerinin ayaklarına getirmek olduğunu, böylelikle üye katılımının daha fazla olacağına inandıklarını söyleyen Başkan Karakulak, “TÜİK verilerine göre Avrupa genelinde Zonguldaklılar olarak yaşayan 450 bine yakın kişi var. Bunlardan 327 bini Almanya’da yaşıyor. Türkiye bazında yurtdışında en fazla gurbetçi sayısı ilimizden bulunuyor. Bu gurbetçi vatandaşlarımız ülkelerine geldiğinde fazla sorun yaşamamaları ve bazı istek ve arzularını yerine getirmek için sadece yaz dönemlerinde belediyelerimizden ‘Gurbetçi Masası’ oluşturmalarını talep ediyoruz. Tabiki, bizler de dernek olarak ilimiz ve ilçelerimize ekonomik, kültür-sosyal ve sağlık yönünden katkı sağlamak istiyoruz.

 

"YARDIMLAR YAPACAĞIZ"

Her ilçemize eğitim dalında gücümüz nispetinde belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızın tespit edeceği veya önergeleri doğrultusunda yardımlar yapacağız. Aynı zamanda Almanya hükümetinin de desteği ile engelli vatandaşlarımıza elektrikli ve manuel hasta arabaları belediyelerimiz aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Öğrencilerimizin yurt dışında mastır eğitimlerine yardımcı olacağız. Şu anda Bülent Ecevit Üniversitesi’nden üç profesör ordinaryüslük için eğitim alıyor. Bunların çalışma makalelerini Fransa’da bir bilim dergisinde yayınlayacağız. Bunun gibi kişiye ve topluma endeksli çalışmalarımız devam edecek. İlimizde Almanya ve BEÜ ortaklığında ‘su altı kurtarma eğitimi’ verecek okul açacağız. Bunun dünyada üçüncüsünü nasip olursa bizler açacağız. Dernek olarak bizler inşallah yaptıklarımızla gündem oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, dernek yönetimine başarılar dileyerek, “Samimi olarak dile getirebilirim ki, ‘dernekçilik’ adına ilk defa böyle vizyonu geniş, benim düşünce yapıma pozitif etki yapan bir görüşle yaklaşan yöneticilerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha önceki yöneticilerle de çok iç içe olduk, onlar da bizim için değerli arkadaşlar. Ben kendileri ile çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Belediyemiz ve şahsım olarak her zaman yanlarında olmaya gayret edeceğiz” dedi.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Dernek yöneticileri, Çaycuma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan ile birlikte Kaymakam Hasan Yaman’a da ziyarette bulundular. Dernek yöneticileri, Kaymakam Yaman’a derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdiler ve Ankara’da bir çalışma esnasında birlikte olduklarını dile getirdiler.

 

"BİZLERİ MUTLU ETTİLER"

Kaymakam Yaman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mehmet Bey’i Ankara’daki çalışmalarımızdan da tanıyorum. Almanya Zonguldaklılar Derneği çalışmaları adına çok güzel paylaşımlar sundular. Böyle güzellikleri gerçekleştiren ve ileriye dönük fayda sağlayacak projeleri ile bizleri mutlu ettiler. Ekonomik, kültürel ve sosyal yapıya sahip çıkan ciddi bir dernek olarak gördüm. Bizleri ziyaret edip bu konuda bilgilendirdiği için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.