Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Zonguldaklıların sorunlarını görüştü.

Almanya’da yaklaşık 200 bin Zonguldak’lının yaşadığını belirten Başkan Yukarıbaş, “Almanya'da birçok alanda ciddi noktalara gelmiş olan Zonguldaklılar, özellikle iş dünyasında da başarılı çalışmalara imza attılar. Özellikle, ekonomik krize rağmen memleketlerine yatırım yapan hemşehrilerimiz bugün Türkiye'de bir ilk olan Zonguldak Havaalanı'nın işletmesine de talip oldular. Her türlü zorluklara rağmen, havaalanımızı uluslararası uçuşa açarak belki de dünyada bir ilki başardık” dedi.

Devlet Bakanı Bülent Arınç ise hükümetin her İl’e olduğu gibi Zonguldak İli'ne de önem verdiğini belirterek, öncelikle sorunların çözümü için destek vereceğini söyledi. Arınç ''Almanya'da kendi özel yaşamı dışında sizin gibi başarılı çalışmalar yürüten dernek yöneticilerini kutluyorum. Bu işler fedakarlık isteyen işler. Göçün 50. Yılında bu tür gelişmelere şahit olmak sevindirici. Burada birlik ve beraberliğinizi muhafaza edin'' şeklinde konuştu.


Türk Hava Yolları Pazarlama Müdürü Tekin Ekinci’de THY’nin uygun açıklar ile Zonguldak Havaalanı’na uçma imkanlarının bulunduğunu belirterek, “Yakın bir zamanda Zonguldak Havaalanı'na uçmak istiyoruz. Bunu önümüzdeki uçuş sezonunda Düsseldorf ve Köln şehirlerinden ek sefer düzenlemek istiyoruz. Bu konuda THY Genel Müdürümüz ile de görüşmelerde bulunduk '' dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın Köln şehrine gelen Devlet Bakanı Bülent Arınç, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD )'nin kendisi onuruna verilen yemekte, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri (STK) ile sohbet etti. Arınç, Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş'ın, Zonguldaklıların Almanya'da sayısının yaklaşık 200 bin olduğunu öğrenince çok şaşırdı ve ''Hey Maşallah'' dedi. Resepsiyona Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Hasan Özdoğan, Gladbeck Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Metin, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Türk Hava Yolları (THY) Pazarlama Müdürü Tekin Ekinci, Zonguldaklı işadamları Ramazan Erbay, Mustafa Kalas, UETD Hamm Teşkilat Başkanı Muharrem Uslubaş, Türk Dernekler Platformu (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın, Avrupa Sivaslılar Derneği (ASİB) Başkanı Rüştü Elmas ve çok sayıda davetli katıldı.

DÜNYADA İLKİ BAŞARDIK
Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş, Bakan Arınç'a Filyos Vadisi Projesi ve Zonguldak Havaalanı hakkında bilgiler verdi. Yukarıbaş, yaptığı görüşmede şunları söyledi: ''Bugün çoğunluğu Almanya'da olmak üzere yaklaşık 200 bin Zonguldaklı yaşamaktadır. Almanya'da bir çok alanda ciddi noktalara gelmiş olan Zonguldaklılar, özellikle iş dünyasında da başarılı çalışmalara imza attılar. Özellikle, ekonomik krize rağmen memleketlerine yatırım yapan hemşehrilerimiz bugün Türkiye'de bir ilk olan Zonguldak Havaalanı'nın işletmesine de talip oldular. Her türlü zorluklara rağmen, havaalanımızı uluslararası uçuşa açarak belki de dünyada bir ilki başardık. Bu hizmetin sunumunda, Almanya'daki işadamlarımızın büyük bir rolü vardır. Yine buradaki işadamlarımız kendi tesisleri ile ciddi cirolara ulaşmaktadırlar.

ZİRVEYE İLERLEMEKTEYİZ
Kozmatikten, marketçiliğe kadar birçok alanda zirveye doğru ilerlemekteler. Göçün 50. Yılında Almanya'ya maden işçisi olarak gelen madenci Zonguldaklılar, bugün çeşitli sektörlerde kendi iş yerlerini kurmuş olup, bu işyerlerinde Almanlara da iş imkanı sağlamaktalar. Ancak bütün bunlara rağmen memleketine gittiğinde hizmet görmek isteyen hemşehrilerimiz, Karadeniz'in GAP Projesi olarak görülen Filyos Vadisi Projesi'nin ivedilikle hayata geçirilmesini arzu etmektedirler. Hükümetimizin bu yoldaki çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz. Dernek olarak Almanya'daki Zonguldaklıların sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Hemşehrilerimizin sorunlarına daha sağlıklı çözüm yolu bulmak için, şehir şehir teşkilatlanıyoruz '' dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Devlet Bakanı Bülent Arınç ise hükümetin her ile olduğu gibi Zonguldak İli'ne de önem verdiğini belirterek, öncelikle sorunların çözümü için destek vereceğini söyledi. Arınç ''Almanya'da kendi özel yaşamı dışında sizin gibi başarılı çalışmalar yürüten dernek yöneticilerini kutluyorum. Bu işler fedakarlık isteyen işler. Göçün 50. Yılında bu tür gelişmelere şahit olmak sevindirici. Burada birlik ve beraberliğinizi muhafaza edin '' şeklinde konuştu.

ZONGULDAK HAVAALANI'NDA POTANSİYEL VAR
Zonguldak Havaalanı konusunda da Türk Hava Yolları (THY) Pazarlama Müdürü Tekin Ekinci, Zonguldak Havaalanı ile yakından ilgilendiklerini ifade ederek, THY'nin uygun uçaklar ile A319 Tipi uçaklar ile Zonguldak Havaalanı'na uçma imkanlarının bulunduğunu belirtti. Ekinci, '' Zonguldak THY içinde büyük bir potansiyeli oluşturuyor. THY olarak burada daha önce bir araştırma yaptık. A 319 Tipi uçakların buraya iniş yapma imkanı bulunuyor. THY olarak Zonguldak Havaalanı'nda bir araştırma yapacağız. Yakın bir zamanda Zonguldak Havaalanı'na uçmak istiyoruz. Bunu önümüzdeki uçuş sezonunda Düsseldorf ve Köln şehirlerinden ek sefer düzenlemek istiyoruz. Bu konuda THY Genel Müdürümüz ile de görüşmelerde bulunduk '' dedi. Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Türk Hava Yolları ( THY ) Pazarlama Müdürü Tekin Ekinci'yi Zonguldak İli'ne davet ederek her türlü çalışmada Türk Hava Yolları Teknik Ekibine destek vereceklerini belirtti.