Merkezi Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Almanya Zonguldaklılar Derneği`nin Yöneticileri, Bavyera Eyalet Temsilciğinin kuruluşu için Münih’te hemşerileri ile buluştular bu önemli buluşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

DİTİM Merkez Camii salonunda gerçekleştirilen toplantıya, derneğin başkanı Erol Yukarıbaş, 2.başkan Kemal Ulupınar ile Sekreter ve iletişim sorumlusu İsmet Karaöz katıldı. Münih’teki kuruluş öncesi toplantıyı organize eden inisiyatif grubu üyeleri Orhan Gedik, Saim Gebeş, Mehmet Curuk, Nadir Türedi ile Zonguldak bölgesinden kadınlı erkekli kalabalık bir misafir topluluğu katıldı.

 

KÜLTÜRÜ KORUMAK, İKİ KÜLTÜRE KÖPRÜ OLMAK

Alman Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, 15 yıldır çalışmalar yapan derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verirken, “Almanya bizim bölünmemizden mutlu oluyor. Bizlerinde buna karşı olarak inadına birlik ve beraberlik ruhu içinde ortak hareket etmemiz gerekiyor. Yoksa sorunlarımızla mücadele ederken güçlü olamayız. Almanya`da ki Zonguldaklıların Almanya Zonguldaklılar Derneği`nin çatısı altnda, Zonguldaklıların kalabalık olduğu eyaletlerde temsilcilikler acarak, tek vücut olmalari konusunda tavsiyelerde bulundu.

 

KÖPRÜ VAZİFESİ HEDEFİ

İnisiyatif grubunun sözcüsü Orhan Gedik ise, yıllardır Münih ve çevresinde yaşayan Zonguldaklıların bir dernek çatısı istediklerini belirtirken, “bu kendi kabuğumuz içinde yaşamak olmamalı. Birlikte yaşadığımız Alman toplumu ile de uyum içinde olup, iki toplum arasında köprü vazifesi görmek gerekir. Doğal olarak insanlarımızı bir araya getirmek, çocuklarımız ve bayanlar içinde kültürel, sosyal ve eğitimsel çalışmalar yapmak görevlerimizin başında geliyor. Bunları gerçekleştirmek için ise, hepimizin bir olup güçlü olmamız gerekiyor” sözleri ile konuşurken Nadir Türedi ise,  “Önce birbirimize sahip çıkalım. Aramızda sevgi ve saygıyı asla unutmayalım. Bu hepimizin derneği olacak, kimsenin malı olmayacaktır” dedi.

 

GÜZEL GÖRÜNTÜLER

Toplantıya katılan Zonguldaklı bayanların evlerinde yaptıkları çeşitli börek ve çörek ve tatlı çeşitleri ile özellikel Zonguldak yöresinin ünlü ekmeği olan ‘cevizli kömeç’ ve içecekler ikram edildi. Gelsenkirchen ve Münih Zonguldaklılar dernek üyelerinden bazıları toplantı sonrası, aynı gece gerçekleşen Devrekli Alabaş ve Altunok ailelerin nişan törenlerine katıldılar.