Kdz. Ereğli'nin Kışla Mahallesi'nde doğan Almanya Gönüller Bir Olsun Derneği Başkanı Sare Yiğit, Mayıs ayında ilçeye gelerek Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliğine ve de okulun fakir öğrencilerine Ramazan ayında ve Kurban Bayramında yardım yapacaklarını bildirmişti.
Yiğit, bu sözünü yerine getirerek, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kanca ve beraberinde Okulun çalışanları ile Kışla Mahallesi'ndeki 26 aileyi ve de okula köylerden taşımalı gelen 17 aileyi ziyaret ederek, hem ramazanlarını tebrik etti hem de yanında getirdiği gıda paketlerini yardıma ihtiyacı olan ailelere eliyle dağıttı.
Almanya Gönüller Bir Olsun Derneği Başkanı Sare Yiğit yardım dağıtımı sırasında yaptığı konuşmasında, yardımlarının önemsenecek derecede büyük olmadığını, ancak az bile olsa, toplumumuzda sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincine vurgu yapmak istediklerini, Türk milletinin yarımlaşma gibi hasletlerinin sonsuza kadar devam edeciğini söyledi. Bu yardıma sebep olan Kışla Mahmut Likoğlu İköğretim Okulu Müdürü Osman Kanca'ya da teşekkür eden Yiğit; Kurban Bayramı' nda da yardımlarını sürdüreceklerini ve de bunun yanında fakir 2 çocuğa burs vermeye devam ettiklerini, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu ile Almanya Bochum Şehri Werner-Von-Siemens-Schuole Okulu'nun "Kardeş Okul" projelerinin son aşamaya gelindiğini söyledi.
Kışlalı Sare Yiğit, Almanya' da Bochum kentinde Beden Eğitimi öğretmenliği ve de "Gönüller Bir Olsun Derneği" Başkanlığı görevini sürdürmekte.