Almanya'da yaşayan Bartınlı Gurbetçi Metin Çam, gurbetçi vatandaşlardan topladığı yardımlarla satın aldığı eğitici oyuncakları Zonguldak'taki spastik çocuklara bağışladı.
Türkiye Spastik Çocuklar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Serap Köksal, yardımların ihtiyacı olanlara ulaştırılmasını istedi. Gurbetçi vatandaşlardan topladığı paralarla eğitim setleri alan Metin Çam'a teşekkür eden Köksal, "Hayırsever Metin Beyi biz yeni tanıdık. Daha önceleri telefonla görüşmelerimiz oldu. Kendisi arayarak bizi bulmuş, insanlıların duyarlılığı yüreğindedir. Metin Bey de böyle güzellik varken, böyle bir yardımı kendi imkanları ile yaptığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Araştırarak, görerek yerinde yardımı yapmak istemiş. Biz kendisine ihtiyacımız olan malzeme listesi gönderdik. Ve alarak bize teslim etti. Kendisine Spastik Çocuklar Derneği ve ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz. Sağlıklı ömürler diliyoruz. Bu yardımları bizim gibi ihtiyacı olanlara ulaştırmasını diliyorum" diye konuştu.
Topladığı yardımları bağışlayan Metin Çam ise "Almanya'da yaz aylarında bahçıvanlık yapıyorum. Kış ayların da ise işsiz dolaşıyorum. Daha öncede böyle yardımı Bartın'daki Çocuk Esirgeme Kurumu'na yapmıştım. Almanya'da yardımsever vatandaşlardan 2 bin 300 Avro para topladım. Burayı internetten buldum. Almanya'dan da burayla irtibata geçtim. Bana gerekli olan malzemeleri faks olarak çektiler. Toplanan yardımlarının çoğu yerlere ulaşmadığı için Almanya'dan gelip kendi ellerimle teslim etmek istedim. Sebebi ise başkalarına güvenmek istemedim. Spastik ve bedensel engelli çocuklar için kullanılan malzemeleri İstanbul'dan aldım. Aynı zamanda buradan daha öncede yardım yaptığım Bartın'daki Çocuk Esirgeme Kurumu'na tekrar yardım getireceğim" dedi.
Türk Spastik Çocuklar Derneği Şube Başkanı Serap Köksal, yardım yapan Metin Çam'a madenci saati ve zihinsel engellilerin yaptığı ebrulu çerçeve hediye etti.