Kandillililer çok iyi bilir “Almanyalı İsmail’i. Uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra Kandilli’ye geri dönen ve halen daha üç  çocuğu  Almanya’da yaşamına devam eden merhum Almanyalı İsmail’in eşi 6 çocuk annesi Hatice Türkyılmaz (87) tedavi gördüğü İstanbul’da yoğun bakımdan çıkamadı ve 22 Ekim 2018 pazartesi günü sabahında sonsuzluğa uzandı.



İstanbul’da yaşayan kızı Ayla Saral, acı haberi ailesine ve dostlarına bildirdi. Yurt dışındaki çocuklarının da gelebilmesi  için bir gün bekletilen Hatice Türkyılmaz'ın cenazesi, 23 Ekim 2018 salı günü Kandilli Geyikbeli Camisine getirildi.  Kılınan ikindi/cenaze  sonrasında da Belediye Mezarlığında toprağa verilirken, çocukları da başsağlığı dileklerini kabul etti. 



Şehir dışından da cenazeye katılan bir çok Kandillili vardı. TTK ve TKİ'de bir çok makamda Daire Müdürlükleri görevinde bulunan Sezai Keskin, Kandillililer Derneği Başkanı Korhan Us ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş, Kdz. Ereğli Migros Müdürü Hakan Karadeniz, Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Kandilliler, ailesi dost ve yakınlarının katıldığı Hatice Türkyılmaz'a Alahtan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.